Bojan szezonjának vége

Részleges szalagszakadást szenvedett | 6-8 hetet kell kihagynia

Sajnos a három pont megszerzésén túl semmi egyéb oka nem volt az örömre Josep Guardiola vezetõedzõnek. Nem elég, hogy a Barça a vártnál jobban megszenvedett a tabella utolsó helyén szerénykedõ Almería ellen, de a mérkõzés elsõ félidejében Bojan Krkics megsérült, és amint azt a vizsgálatok kiderítették, a támadónak részleges hátsó keresztszalag-szakadása van. A diagnózis szerint 6-8 hetet kell majd kihagynia Bojannak.

Bojan egy labdáért való párharc során sérült meg a mérkõzés elsõ félidejében. A támadót Villát váltotta, és az azóta elvégzett gyors vizsgálatok kiderítették, hogy Bojan hátsó keresztszalagjai szakadtak el részlegesen, aminek következtében a támadónak 6-8 hetet mindenképpen a pályán kívül kell majd töltenie. Az pedig még kérdéses, hogy konzervatív kezeléssel is felépülhet-e Bojan, vagy szükség lesz mûtéti beavatkozásra, ezt csupán további vizsgálatok után tudják megmondani az orvosok. 

Bojan esetében ez a 6-8 hetes kihagyás azt jelenti, hogy számára elõreláthatóan véget ért a 2010-2011-es idény. A jövõ heti, Real Madrid elleni bajnokit és az áprilus 20-án rendezendõ Király Kupa-döntõt mindenképpen kihagyja, amennyiben a Barça továbbjut az elõdöntõbe a Bajnokok Ligájában, úgy a négy között sem léphet még pályára, és a 6-8 hetes diagnózissal az sem valószínû, hogy sikeres szereplés esetén visszatérhetne a BL-döntõben május 28-án.