„A Bernabéuban remek eredmény a döntetlen”

Guardiola dicsérte sajátjait, dicsérte a Madridot | Kevés hibát látott

Csapata játékával és a megszerzett egy ponttal is elégedett volt Pep Guardiola a Real Madrid elleni mérkõzést követõen. Az ismét a játékvezetésre panaszkodó José Mourinhóval ellentétben a katalán tréner nem kívánta minõsíteni a bírók munkáját, dicsérte viszont az ellenfelet, külön kiemelte Pepét, és büszke volt csapata támadó hozzáállására. Megítélése szerint döntetlennel távozni a Bernabéuból minden körülmények között kiváló eredménynek minõsül.

„Szerintem nagyon kevés dolgot csináltunk rosszul. Alapvetõen kezünkben tartottuk a meccset, tartottuk a labdát, az hiányzott, hogy a vezetés megszerzése után nem kerestük eléggé az újabb gól lehetõségét. Ez azonban nagyon nehéz, hiszen mindez könnyen labdavesztéseket generál, ami pedig azonnal kontratámadást az ellenfél részérõl. De hangsúlyozom, hogy a Bernabéuban döntetlent játszani nagyon jó eredmény, figyelembe véve, hogy hogyan játszottunk, dominálva a meccset még inkább, úgyhogy elégedett vagyok. A Madrid egy rendkívüli csapat.”

„Jöttünk, azonnal a labdát kerestük, és támadni akartunk. Kétségtelenül nem könnyû dolog helyzeteket kialakítani, hiszen egy nagy csapat volt az ellenfelünk” – dicsérte a riválist is, majd hozzátette: „Természetesen jobb lett volna gyõzni, nem is kérdés. De jó eredményt értünk el, továbbra is nyolc pontos elõnyünk van, plusz a jobb egymás elleni eredmény, és most azon leszünk, hogy meccsrõl meccsre közelebb kerüljünk a bajnoki címhez. Hangsúlyozom, a legfontosabb trófeához.”

Téma volt a sajtótájékoztatón Carles Puyol is, aki visszatért a csapatba, meglepetésre kezdõ is volt, de ismét megsérült. Guardiola szerint azonban nem kell megijedni, Puyol sérülése nem komoly. „Szerintem csak egy könnyebb húzódásról van szó, ami fõként a hosszú kihagyás, a gyep és a nyomás számlájára írható. Szerintem nem súlyos a dolog, és bízunk benne, hogy hamar visszatérhet.”