Xavi: „Ez a Barça egy nagyon nagy csapat”

Messi örül a sikernek | Nehéz szezonról beszélnek a játékosok

Miután az FC Barcelona bajnok lett Valenciában a Levante ellen elért 1-1-es döntetlen következtében, az ünneplés elõtt és alatt több labdarúgó is nyilatkozott a sajtó képviselõinek. A Barça irányítója, Xavi szerint mindenki, aki a Barcelonáért szorít, örülhet, mert ez a Pep-Team egy óriási csapat, míg Messi fõként azt hangsúlyozta ki, hogy csakis nagyon kemény munkával sikerült ismét felülkerekedni a Real Madridon.

„Mindegyik bajnoki cím különlegesen jó érzés, így természetesen ez is. Gratulálni szeretnék az FC Barcelona egész családjának a 21. sikerért, ugyanis ez a Barça óriási. Nagyon nehéz szezonban lettünk a legjobbak, szóval ennek a bajnoki elsõségnek hatalmas értéke van” – mondta az immáron hatszoros bajnoki gyõztes Xavi, aki sokadik éve a Barcelona motorja. A katalán középpályás továbbá riporteri kérdésre elárulta, hogy „szerintem ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal, persze. Bõven megérdemlik õk ezt, éppen ezért Nekik is szeretném ajánlani ezt a Ligát!”

Leo Messi, a Pep-Team argentin csillaga is adott egy villáminterjút a Ciutat de Valencia stadion gyepén, amiben kifejezte felhõtlen örömét a sorozatbeli harmadik bajnoki címmel kapcsolatosan: „Nagyon boldog vagyok, mert ez egy komplikált szezon volt. Nagyon sokat kellett dolgoznunk azért, hogy magunk mögé tudjuk utasítani ezt a Real Madridot, mely egy rendkívül erõs rivális. Most csak élveznünk kell” – így a kétszeres Aranylabdás, aki ugyan gólt nem szerzett a Levante ellen, de volt két szenzációs, csakis szuperlatívuszokkal illethetõ szólója. 

A sípszó után Josep Guardiola vezetõedzõ is mondott pár szót a Canal Plus tévécsatornának: „Voltak nehéz idõszakok a szezon során, de ez kilenc hónap munkája. Most csak ki kell élveznünk, ennyi a dolgunk!” Csakúgy, mint Xavi, Messi és Pep, a spanyol David Villa is a hosszú szezont emelte ki a rövid nyilatkozatában: „Ez a cím nem egy és nem is két nap munkája, ez kilenc hónapé. Most csak ünnepelnünk kell, és ki kell élveznünk a sikert, miközben már természetesen a Wembley-ben rendezendõ Bajnokok Ligájára is készülõdünk.”