A kupa fényesebb volt a játéknál: 0-0

A Barcelona átvette a bajnoki kupát | Békés X a Depor ellen

0-0-s döntetlennel fejezte be a Deportivo la Coruna ellen bajnoki meccsét a Barcelona a spanyol bajnokság 37. fordulójában – már egy számára tét nélküli küzdelemben. A már bajnok Barça szinte minden kulcsjátékosa nélkül állt föl a kiesés elõl menekülõ Deportivo ellen, és nem is kápráztatta el a közönségét. Ellenben a vendég játékosok sorfallal fogadták a bajnokokat, és a meccs után sor került a kupa átadására is, hogy azért valami emlékezetes is jusson a szurkolóknak.

 

 

Nem hozott felejthetetlen futballélményt a Barcelona idei utolsó hazai bajnoki meccse, a Depor elleni 90 percben ugyanis igazán nem hajtotta meg magát a már bajnok együttes. Pep Guardiola keze is alaposan benne volt persze a visszafogottabb játékban, mivel a tréner számos B csapatból felhívott fiatalt a kezdõcsapatba jelölt, és a sztárokat szinte mind pihentette. Piqué és Puyol helyett például Bartra és Fontás került a kezdõcsapatba, de nem játszott Xavi, Iniesta, Messi, Villa vagy Pedro sem. Magyarán mindenki pihent, és fejben már a londoni BL-döntõre készült.

A közönség nem is a meccs miatt váltott jegyet persze elsõsorban, hanem a meccs utánra idõzített kupaátadás, a Depor díszsorfala, illetve az ünneplés miatt mozdult ki. Így viszont egy igen eseménytelen mérkõzés kerekedett ki a találkozóból, köszönhetõen annak, hogy a Deportivo sem erõltette meg magát igazán, lévén, hogy egy 0-0-s döntetlen is tökéletesen megfelelt számára, és egy esetleges vezetõ gólért nem kívánt nagy kockázatot vállalni.

Éppen ezért az elsõ félidõben egy-egy ígéretes támadáson, betörésen vagy távoli lövésen kívül nem tapsolhatott túl sok eseménynek a közönség. Az elsõ játékrészbõl fõként Jeffren vállalkozó kedvét lehet kiemelni, aki legalább megpróbált helyzetbe kerülni, és gólt szerezni. A második játékrésznek volt olyan szakasza, amikor kifejezetten élénken támadott a folyamatos mezõnyfölényben játszó Barcelona, ám a Depor kapuján nem sikerült állandósítani a nyomást, így meg kellett elégedni helyzetekkel.

Az 57. percben Bojan Krkics egy hajszállal maradt csak le Dani Alves beadásáról, míg a 68. percben Manuel Pablo mentett elõle az utolsó pillanatban. A 91. percben aztán a semmibõl könnyedén megszerezhette volna a gyõzelmet a Deportivo, elaludt ugyanis a Barcelona hátsó alakzata, a csereként beállt Xisco kibújt a védõk között, és csak Valdés jó ütemû kifutása segített a bajban. Sok minden más azonban nem történt, a közönség is alighanem már a kupa átadását várta a meccs után.

Ekkor ugyanis minden sztár ismét pályán volt, és ugyan nem játszottak, de egy kört azért tettek a Camp Nou lelátói elõtt a kupával együtt. A serleget egyébként most nem egyedül Puyol vette át, hanem ott volt mellette Xavi is, így a két csapatkapitány együtt is emelte a levegõbe a klub történetében 21. alkalommal megszerzett kupát.

FC Barcelona – Deportivo: 0-0
Barcelona, Camp Nou
70.044 nézõ
Vezette:
Delgado Ferreiro

Barcelona: Valdés; Bartra, Mascherano (Alves, 53’), Fontàs, Abidal (Maxwell, 53’); Thiago, Keita, Jonathan dos Santos (Oriol Romeu, 83’); Jeffren, Bojan és Afellay.

Deportivo: Aranzubia; Laure, Lopo, Colotto, Manuel Pablo; Juan Domínguez, Aythami, Rubén, Adrián (Riki, 83’); Valerón (Xisco, 90’) és Lassad (Guardado, 65’).