Gyõzelem a bajnoki idényzárón: 1-3

Fordított a tartalékos Barça Málagán | 96 ponttal nyerte a Ligát

Gyõzelemmel zárta a 2010-2011-es bajnoki szezonját az FC Barcelona. A tét nélküli mérkõzésen a Málaga szerzett vezetést, ám a tartalékos Barça Bojan büntetõbõl szerzett góljával egyenlített. A második félidõben beállt az Alves, Mascherano, Pedro trió, amely felpörgette a katalánokat, és végül Afellay révén fordított, majd Bartra fejesével bebiztosította a gyõzelmet a Barcelona. A katalán együttes 96 ponttal fejezte be a Ligát.

Josep Guardiola a kulcsjátékosok nélküli utazó keretbõl is tartalékosabb kezdõ tizenegyet jelölt ki a Málaga elleni szezonzáró bajnokira, hiszen Busquets, Pedro, Mascherano, Keita és Alves sem futott ki kezdõként a pályára szombat kora este. A csapatban ellenben ott volt Pinto, Jeffren, Adriano, Maxwell, Abidal, Afellay és Bojan is a nagyobb nevek közül, s kezdett Bartra, Sergi Roberto, Thiago és Fontás is.

Pontatlanul kezdte a mérkõzést a tartalékos Barcelona, nem tudta megtartani a labdát, míg a Málaga beszorította ellenfelét. Az elsõ pár percben két lövést is megeresztett az andalúz gárda, elõbb Juanmi, majd Duda tesztelte Pinto kapust. Ezt követõen is veszélyesebben futballozott a hazai együttes, de az idõ múlásával egyre stabilabban tartotta meg a labdát a Barcelona.

A találkozó 31. percében aztán szinte a semmibõl szerzett vezetést a hazai gárda: egy beívelt labdát követõen Maresca egybõl Seba Fernández elé tálalt, aki Bartra helyezkedési hibáját követõen Pintóval találta szemben magát, és nem hibázott: 1-0, vezet tehát a Málaga.

A folytatásban sem tudott igazán veszélyeztetni a Barcelona, helyzetig nem is jutott el, lövési kísérlek is csupán szabadrúgásból adódtak. A félidõ végén aztán felgyorsultak az események: a 41. percben Juanmi jutott ziccerig, ám lövése erõtlen volt, így kimaradt a helyzet. Egy percre rá tizenegyeshez jutott a Barça, miután Bojan kapott labdát a tizenhatoson belül, és buktatta a támadót Eliseu. A büntetõt higgadtan értékesítette a csapatkapitány, így 1-1-es állásnál fordultak a csapatok.  

A második félidõben sem alakítottak ki túl sok helyzetet a csapatok, többnyire mezõnyjáték folyt a pályán, komolyabb lehetõség csak a 60. perc tájékán alakult ki, amikor Maresca fejelt Pinto kapuja mellé egy jó ütemû beadást követõen. A 66. minutumban Afellay lódult meg egy kontrával, ám lövése elakadt Caballeróban.

Késõbb azonban már nem kegyelmezett a holland: a 76. percben remek labdát kapott, majd igazított rajta, s lõtt a hosszú alsó sarokba; 1-2, fordított a Barcelona! A meccs hajrájában újabb gólt szerzett a Barcelona: a csereként beállt Alves beadása után Bartra fejelhetett szabadon, labdája pedig szépen landolt a málagai kapuban; 1-3.

Végül 1-3-ra nyert a tartalékos Barcelona, s így gyõzelemmel fejezte be a spanyol bajnoki pontvadászatot. A Pep-Team 96 ponttal zárt, és nyerte meg a Ligát, s most már teljes erõbedobással készülhet a jövõ heti Bajnokok Ligája döntõre.

Málaga – FC Barcelona 1-3 (1-1)
Málaga, La Rosaleda
28.000 nézõ
Vezette:
Clos Gómez

Málaga: Caballero (Arnau 87’), Stadsgaard, Welington, Gámez, Apoño (Sandro Silva 69’), Duda (Portillo 69’), Camacho, Maresca, Eliseu, Fernández, Juanmi.

FC Barcelona: Pinto, Adriano (Alves 60’), Bartra, Abidal (Pedro 72′), Maxwell, Fontàs (Mascherano 67’), Thiago, S. Roberto, Afellay, Bojan, Jeffren.

Gólok: Seba Fernández (31’) illetve Bojan (43’), Afellay (76’), Bartra (84’)