Pep: „96 pont? Brutális, abnormális”

Értékelte a szezont | Puyol rendben lesz a fináléra

Az FC Barcelona mestere, Josep Guardiola érthetõen elégedett volt együttese 3-1-es, Málagán elért sikerével. A katalán tréner a Liga utolsó fordulója után értékelte az egész szezont, illetve kisebb részben véleményt formált a szombat esti mérkõzésrõl is. Pep továbbá már elõre nézett, és elmondta, hogy jóllehet Puyol szombaton nem játszott, a jövõ heti döntõre teljesen rendben lesz, hisz „neki nem szükséges játékperc a formába lendülésre, ezt megmutatta a Bajnokok Ligája elõdöntõjében is.”

„Málagára is azért jöttünk, hogy futballozzunk, és úgy gondolom, ezen célunkat el is értük. Gratulálni szeretnék a csapatnak a bajnoki címhez, a 96 szerzett ponthoz, ami brutális és abnormális, továbbá a 14 idegenbeli gyõzelemhez, ami rekord a klub történetében. Ezt elérni nagyon nehéz volt, higgyék el nekem, szóval dicséret illeti a játékosaimat, amiért a szezon döntõ részében rendkívül magas színvonalon játszottak. A címvédés mindig nagyon, nagyon komplikált dolog” – adott egy kisebb analízist az idei szezonról Guardiola, aki ezen a vonalon folytatta a beszédét.

„Most megmutattuk, miért tartunk ott, ahol. Mint már említettem, a tavasz egy olyan része volt az idénynek, amikor nem futballoztunk a legjobban, ám ami a legfontosabb, hogy ezen idõszak alatt is egységesek és szorgalmasak maradtunk” – mondta Pep, majd a málagai meccsrõl szólva hozzátette: „Az elején nem találtuk a ritmust, csak szenvedtünk, de aztán sikerült váltani, és egy komoly meccset produkáltunk. Bojan és Sergi Roberto nagyon bátrak voltak, ami ebben a korban rendkívül dicséretes. Ez a siker azoké, akik pályára léptek, és azoké, akik most Barcelonában maradtak” – így a katalán tréner, aki Carles Puyol állapotáról jó hírekkel tudott szolgálni.

„Puyol három vagy négy teljes értékû edzésen van túl, s habár jól dolgozott, inkább nem kockáztattam meg a játékát. A következõ hétvégére  azonban egész biztosan rendben lesz. A formáját illetõen pedig nem kell aggódnunk, hiszen gondoljatok csak vissza a Bajnokok Ligája elõdöntõjére: felépült, játszott, és óriási mértékben hozzájárult a továbbjutásunkhoz.”

Guardiola végül már elõre is tekintett, és szólt a jövõ heti, Manchester United elleni Bajnokok Ligája döntõrõl: „Május 28-án a szezon legfontosabb és legizgalmasabb találkozóját fogjuk lejátszani, amikor is az egész világ ránk fog figyelni. Az ellenfelünk egy nagyon erõs együttes illetve saját magunk lesz, a cél azonban egyértelmû: megnyerni a BL-trófeát” – fejezte be a málagai sajtótájékoztatóját a katalán tréner.