Pep: „Különleges meccset játszottunk”

A tréner szerint sikerült messze felülmúlni a római játékot

Hosszan, megbékélve nyilatkozott a Bajnokok Ligája-döntõ után Josep Guardiola, a Barcelona edzõje, aki immár kétszeres BL-gyõztes szakvezetõ. Pep hálálkodott a csapatának, külön kiemelte játékosainak az emberi gesztusát, hogy a kupát Abidal vehette át, de természetesen beszélt a szakmai kérdésekrõl is, mert szerinte sikerült elérni a célt, és sokkal jobban játszani, mint két évvel ezelõtt Rómában.

 

 

Megtisztelve érzem magam, hogy ezt a különleges csapatot irányíthatom, tele ilyen játékosokkal. Megszereztük a klub negyedik BL-címét, most már közel vagyunk a Liverpoolhoz, melynek öt van. Nagyon boldogok vagyunk.”

„Egészen kivételes meccset játszottunk. A Manchester United is megérdemelte, hogy a döntõben legyen, nagyon nehéz megszerezni ezt a címet. Nekünk most megvolt a szükséges idõnk, hogy fölkészüljünk a döntõre, és nagyon jó meccset játszottunk. Nem csupán nyertünk, hanem csodálatosan is futballoztunk. Ahhoz, hogy a meccs kicsit megnyugodjon, szükségünk volt a harmadik gólra is, de a Manchester is minden tiszteletet megérdemel.”

Pep a döntõ elõtt elmondta, hogy sokkal jobban kell játszaniuk, mint tették két évvel ezelõtt Rómában, és szerinte ezt sikerült is megoldaniuk. „Sokkal jobbak és agresszívebbek is voltunk, mint Rómában. Büszke vagyok a teljesítményünkre, végig tartottuk magunkat a stílusunkhoz. Gratulálok a Manchesternek is, mert egy nagy csapat egy nagy edzõvel, a játékvezetõnek is, mert kiválóan vezette a meccset, a két szurkolótábornak a magatartásuk miatt és az UEFA-nak is, mert a pálya talaja kivételesen jó volt.”

A kupaátadás kapcsán Pep külön kiemelte, hogy milyen emberi gesztust gyakoroltak a csapatkapitányok Abidallal szemben, aki átvehette a serleget. „Ez bizonyítja, hogy milyen jó emberek alkotják a csapatot, és hogy milyen szellemiségûek a csapatkapitányok. Elsõsorban Puyol, aki ma elfogadta, hogy ne legyen kezdõ. Szeretném kifejezni mindannyiuknak a köszönetemet, és gratulálok Carlesnek a gesztusához.”

A mérkõzés után Sir Alex Ferguson is dicsérte, méltatta a Barcelonát, melyet korszakos együttesnek nevezett, ezért Pep is megköszönte a skót szakember gratulációját. „Köszönöm a szavait. Megtisztelõ, hogy egy kolléga ezt mondja a csapatunkról. Ez a legnagyobb dicséret.”

„Õ a legjobb játékos, akit valaha láttam, és a legjobb azok között is, akit még láthatok. Nagyon jó játékosaink vannak, fel tudjuk venni a harcot mindenkivel, de õ egy minõségi pluszt ad. Messi különleges és megismételhetetlen. Reméljük, hogy nem fogja megunni mindezt, és hogy a klub a számára megfelelõ játékosokkal veszi majd körbe, és továbbra is kiegyensúlyozott magánélete lesz” – beszélt a meccs legjobbjának választott Messirõl is, aki a BL gólkirályi címét is megnyerte.

Pep a meccs után megerõsítette azt a szándékát is, hogy marad a Barcelona edzõje jövõre is. „Jelen pillanatban még van egy egyéves szerzõdésem, aztán majd meglátjuk. Amíg van bennem szenvedély, folytatom. De tudom, hogy a gyõzteseknek sok barátnõjük van mindig, és ezek a barátnõk gyorsan el is hagyhatnak.”

„Minden szezon nagyon nehéz volt. Az elsõ azért, mert én új voltam, a második azért, hogy felül tudjuk múlni az elsõ évben magasra helyezett lécet” – zárta gondolatait az edzõ.