Alexis augusztus 8-án áll edzésbe

Már találkozott is Guardiolával és az újdonsült csapattársaival

Az FC Barcelona elsõ nyári szerzeménye, Alexis Sánchez a bemutatása után késõ délután találkozott Josep Guardiola vezetõedzõvel, illetve az újdonsült csapattársaival, sõt, a hétfõ esti tréningen részt is vett már negyedóra erejéig. Alexis és Pep megállapodása alapján a támadó augusztus 8-án csatlakozik majd a Barça keretéhez, azaz ekkor áll edzésbe a nyári Copa America után. 

 

 

Amint arról korábban beszámoltunk, Alexis Sánchez kora délután nyilatkozott a sajtó képviselõinek, és nagyon szerényen válaszolt a felé érkezõ kérdésekre. Ezek után a játékos – a Camp Nou, illetve a Miniestadi gyepcseréje miatt – a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontjába ment, ahol gránátvörös-kék szerelésben kaphatták lencsevégre a fotóriporterek az 1-es számú edzõpályán.

Alexis aztán 17 óra 15 perckor már Josep Guardiola vezetõedzõvel találkozott az edzõközpontban. Az elõre megbeszélt találkozón az értesüléseink szerint Pep vázolta a chilei támadónak az együttesben rá váró szerepét, illetve a játékos és a katalán mester megegyeztek abban, hogy Alexis augusztus 8-án áll edzésbe a csapatnál. Valószínûsíthetõ, hogy Pep ragaszkodott ahhoz, hogy Sánchez minél többet tudjon pihenni, hiszen a katalán tréner Messinek például már nem egyszer adott az elmúlt években plusz pihenõt. Márpedig Sánchez számára nagyjából egy hete fejezõdött be az idény, ez pedig nagyon kevés pihenõidõ.

Alexis a katalán trénerrel való beszélgetése után találkozott a hétfõ esti tréningre megérkezõ újdonsült csapattársaival, a képek alapján Piquével például egészen biztosan ki fog jönni a dél-amerikai labdarúgó. Sánchez végül beszállt a tréning elsõ 15 percébe, majd a lelátóról nézte végig az esti foglalkozást.