Cesc: „Ez életem legnagyobb kihívása”

Wengernek nagyon hálás | Kész elfogadni a szerepkörét

Cesc Fábregas a bemutatkozó sajtótájékoztatóján sok egyéb mellett kijelentette, hogy készen áll élete nagyobb kihívására. A visszatérõ spanyol középpályás elmondása szerint a várakozás, hogy ismét a Barça játékosa lehessen, hosszú és fárasztó volt, ám nem felejtette el megköszönni Arséne Wengernek és az Arsenalnak mindazt, amit adtak neki. Cesc több mint 100 akkreditált újságíró elõtt beszélt a hazatérésérõl. 

 

 

„Életem legnagyobb kihívása elõtt állok, de kész vagyok bármire. A hónapokon át tartó bizonytalanság és várakozás fárasztó volt, sokszor szenvedtem amiatt, hogy nem sikerült lezárni elõbb a transzfert, de végül minden elrendezõdött” – tûnt nagyon boldognak Fábregas az elsõ sajtótájékoztatóján, amit már a Barça játékosaként tartott a média képviselõi számára. Fábregas igyekezett megvédeni a spanyolországi kritikáktól korábbi mesterét, Arséne Wengert, és elárulta, hogy ha Wenger nem lett volna, õ sem térhetett volna vissza Barcelonába.

„Wenger a második édesapám, nagyon sokat köszönhetek neki. Itt, Barcelonában egy nagyon rossz kép alakult ki róla, de higgyetek nekem, az, hogy most itt lehetek, nagyrészt neki köszönhetõ.” 

„Remélem, hogy olyan jó teljesítményt tudok majd nyújtani, ami után senki sem bánja majd a leigazolásomat. Három esztendõvel ezelõtt még nem álltam készen arra, hogy visszatérjek, most viszont már igen. Választhattam volna másik egyesületet, én azonban a nehezebb útra szavaztam, hiszen ez a klub sokkal több örömet tud adni nekem, mint bármelyik másik. A legnagyobb kihívás ez a mostani az egész életemben, a világ legjobb csapatában a világ legjobbjaival fogok küzdeni a csapatba kerülésért, de félelem természetesen nincs bennem” – fejezte ki azt Cesc, hogy kész elfogadni akár a tartalékszerepkört is.

Zubizarreta: „Nem akarunk már igazolni”

A sajtótájékoztató során nyilatkozott még Josep Maria Bartomeu alelnök is, aki elárulta, hogy a Barça – Fábregasszal a soraiban – két bajnoki címig egyenként fog fizetni 2 millió eurót az Arsenalnak, míg egy Bajnokok Ligája elsõségért járna további egy millió euró a londoni klubnak. A technikai igazgató, Andoni Zubizarreta a spanyol középpályás sokoldalúságát emelte ki, illetve az átigazolási tervekrõl szólva még annyit elárult, hogy a Barcelona nem akar már igazolni a hátralévõ idõben, de egy érdekes ajánlat esetén még aktivizálhatja magát a piacon.