Cesc nyolc év után hazatért

Teljesítette az orvosi vizsgálatokat | Aláírta a szerzõdését

Cesc Fábregas nyolc év után hazatért: az Arsenaltól szerzõdtetett labdarúgó hétfõ délelõtt teljesítette az orvosi vizsgálatokat, majd nagyjából 13 óra környékén aláírta a kontraktusát a katalán egyesülettel Sandro Rosell elnök társaságában. Fábregas öt évre szóló szerzõdést kötött a Barçával, a kivásárlási árát pedig 200 millió euróban határozták meg a felek. 

 

 

Fábregas napja az orvosi vizsgálatokkal kezdõdött: elõbb a Hospital del Barcelona városi kórházban végeztek el rajta az orvosok számos tesztet, majd a katalán egyesület egészségügyi központjában vetették alá újabb vizsgálatoknak a játékost. Ricard Pruna, az elsõ csapat orvosa, aki a vizsgálatokat vezette, a klub honlapjának az érdeklõdésére válaszolva elmondta, hogy „Cesc állapota több mint kielégítõ.”

Az Arsenaltól érkezõ játékos egyébként a spanyol sajtó értesüléseivel ellentétben nem 34 plusz 6 millió euróért érkezik, hanem 29+5 millió euróért, ami azért jöhetett létre, mert a játékos lemondott a szerzõdésében lévõ záradékról, mely alapján 5 millió eurót kapott volna a távozása utáni öt esztendõben. 

Fábregas az orvosi vizsgálatok teljesítése után a klub székházába ment, ahol Sandro Rosell klubelnökkel aláírta az új szerzõdését, mely öt évre köti õt a Barcelonához, a kontraktusban meghatározott kivásárlási ár pedig 200 millió euró lesz. A dokumentumok szignózása után Fábregas a székház elõtt található Barça-címerhez ment Rosell elnökkel, Andoni Zubizarreta technikai igazgatóval, illetve Josep Maria Bartomeu alelnökkel, hogy a címer elõtti szokásos képek elkészülhessenek. 

Nagyjából 13 óra 30 perc után pár perccel Cesc a Camp Nou gyepére lépett, ahol rengeteg szurkoló elõtt magára öltötte a gránátvörös-kék szerelést, és bemutatott néhány trükköt a labdával. A szurkolók a leírások alapján egyébként nagyon kedvesen fogadták a játékost, amit számos kép is alátámaszt. Fábregas ezek után a Camp Nou Párizs Termébe ment, ahol 14 órás kezdettel sajtótájékoztatót tartott. (Hamarosan közöljük a játékos nyilatkozatát.)