Pep: „Nagyon jó lecke ez a jövõre nézve”

Rettentõen sajnála Alexis sérülését | Most sem keresett kifogásokat

Az FC Barcelona szakvezetõje, Josep Guardiola reálisan értékelte csapata 2-2-es döntetlenjét. Guardiola szerint az elsõ félidõben jól futballoztak, sõt, a katalán tréner úgy gondolja, a második félidõben is megfelelõen teljesített csapata játékban, ám nem maradt kellõen éber, erre pedig ráfizetett. Pep továbbá elmondta még, hogy rendkívül sajnálja Alexis sérülését, akit egy idõre – nagyjából 2 hónapra – most elveszített. 

 

 

„Nagyon jó lecke ez a jövõre nézve. Az elsõ játékrészt uraltuk, egy jó félidõt produkáltunk, és én azt mondom, hogy még a szünet után sem estünk vissza játékban – a koncentráció azonban nem volt megfelelõ, ezt pedig kihasználta a Sociedad. Játékosaimnak be kell látniuk, hogy nem elég csupán jól futballozniuk, de fejben is a maximumon kell pörögniük”  – utalt Guardiola arra, hogy együttese nem volt elég éber a második játékrészben, a kifogásokat pedig határozottan elutasította: „A Sociedad természetesen megérdemelte a döntetlent, kifogások nem lehetnek.”

„Sokat beszélnek arról, hogy a Liga csak két csapatról szól, és lesajnálják azokat az egyébként nagyon motivált csapatokat, akik idõrõl idõre egyre jobb produkcióval állnak elõ. A tavalyi sikeres szezonunk ilyen értelemben nem hasznos számunkra, de mindezek ellenére továbbra is vakon bízom a játékosaimban” – így Pep, utalva arra, hogy korántsem kell elõre temetni a kisebb spanyol csapatokat, majd egyértelmûen fogalmazott az idei szezont illetõen. 

„Tiszta a képlet: ha nyerni akarunk idén is, jobban kell játszanunk, mint tavaly. Ha sikerül nyerned, biztos lehetsz benne, hogy a következõ sikert még nehezebb lesz elérni.”

Rettentõen sajnálom Alexis sérülését, akit így most egy idõre nélkülöznünk kell majd” – szólt a chilei támadó sérülésérõl Guardiola, aki újságírói kérdésre válaszolva a találkozó után is kiállt azon döntése mellett, hogy Villát, Iniestát és Messit csak a cserepadra jelölte, mivel „a keret összes tagjára szükségem van ahhoz, hogy sikeresek lehessünk idén is. Indokoltnak éreztem a döntést, és most is úgy hiszem, hogy a megfelelõ idõben léptem ezt meg.”