„Az ilyen dolgok megesnek a futballban”

Guardiola elégedett volt a játékkal, de elismerte a hibákat

Csapata játékával nem volt elégedetlen, és alapvetõen a döntetlen eredmény miatt sem hullajtott könnyeket Josep Guardiola a Milan elleni találkozót követõen, mert szerinte ez az X inkább megerõsíti majd csapatát, mintsem, hogy gyengítené. A szakember szerint akadnak kijavítandó hibák, de a játékkal nem lehet elégedetlennek lenni.


„Ilyen dolgok megesnek a futballban. Csupán két és fél alkalommal értek el a kapunkig, és lõttek kapura, de ezekbõl betaláltak. Az eredményrõl nincs mit mondani. Vannak-e olyan dolgok, amiken javítani kell? Természetesen vannak, el kell kerülni például, hogy az ilyen szögletek megtörténjenek, és azon leszünk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Elégedett vagyok, apróságokról van szó.”

„A csapat a lehetõségeihez képest a legjobban játszott. Nem könnyû dolog úgy támadni, hogy a középpályásaik gyakorlatilag középsõ védõt játszanak, és a tizenegyes pont környékén védekeznek” – ítélte meg Guaridola, aki szerint ez az eredmény jó szolgálatot tehet a motiváció megtartása szempontjából.

„Nagyon sok dolgot nyertünk már az elmúlt években, nemrégiben két újabb címet elértünk, és amikor elkezdõdik az új idény, akadnak területek, amelyeken javulni kell. De szerintem egy nagyon jó meccset játszottunk, a harmadik gól hiányzott ahhoz, hogy nyugodtabbak legyünk, de olyan csapatok ellen, melyek hátul visszazárnak, mindig nehezebb.”

„Ez az eredmény inkább megerõsít minket, elsõsorban azt a vágyat, hogy megismételjük, amit tavaly véghezvittünk, hiszen érezhetjük a nehézségét annak, hogy milyen Európa nagy csapatai ellen játszani. Számtalanszor elmondtam már, és minden, amit a meccs után mondok, kifogásként hathat. Az olaszoknak van egy nagy erényük: ha kilenc tapasztalt játékost kell hátra állítaniuk, akkor meg tudják csinálni, mi viszont erre nem vagyunk képesek” – magyarázta. Az elsõ gólnál pedig szerinte „Busquets ugyanúgy tehetetlen volt, mint Usain Bolt lett volna. Patót géppisztollyal sem állítottad volna meg” – írta le képletesen a szituációt a szakvezetõ.