„Az elszántságunk hozta vissza a meccset”

Guardiola szerint igazsgágos a döntetlen | Gratulált a Valenciának

Elégedetten nyilatkozott a Valencia elleni 2-2 után Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje, mert a szakember szerint a hazaiak nagyon jó meccset játszottak, ennek tükrében pedig igazságos a pontosztozkodás. A tréner azért érzékeltette: van mit tanulni a 90 percbõl, melynek során kétszer is játékrendszert váltottak, és szerinte végül három védõvel játszottak a legjobban.

Nagy meccset játszottunk egy remek csapat ellen, melyet egy kiváló edzõ irányít, így normális, ha döntetlen a végeredmény. Persze ha csak az utolsó pillanatokban történtekre gondolunk, akkor mondhatjuk, hogy hát-hát… De korábban nekik is voltak olyan helyzeteik, amik kimaradtak, Soldadóé is, más is, úgyhogy nagy vonalakban szerintem az eredmény igazságos, gratulálni kell a Valenciának, a közönségének ehhez a meccshez, és tanulni kell természetesen a történtekbõl.”

Az újabb pontvesztés ellenére Guardiola megmaradt pozitívnak, és a kupák után jajveszékelõ újságírókat igyekezett megnyugtatni. „Még minden esélyünk megvan arra, hogy trófeákat nyerjünk, arra is, hogy mindent megnyerjünk. Most a meccset elemeznünk kell, jó mérkõzés volt, ahol az elsõ félidõben sok problémát okoztak nekünk, a második játékrészben már jóval kevesebbet, és az utolsó 20-25 percre összeszedtük magunkat. Úgyhogy ezzel a tanulsággal megyünk haza, és majd várjuk õket Barcelonába a tavaszi visszavágóra.”

„A második félidõt már négy védõvel kezdtük, hogy stabilitást adjunk a csapatnak. Az elsõ félidõben kicsit zavarodottak voltunk, azonban késõbb ismét három védõre váltottunk, és ez mûködött a legjobban. Végül a hozzáállásunk, a sikeréhségünk hozta vissza a meccset.

„Szerintem egy csodálatos, látványos mérkõzést láttunk, jó hírét viszi a sportágnak. Gratulálok a Valenciának a teljesítményéhez, nagyon jól játszottak” – szögezte le a szakember.