Pep: „Gratulálnunk kell a Sevillának”

A döntetlen ellenére csakis pozitívan tudott beszélni a csapatáról

Josep Guardiola szerint csapata mindent és még annál is többet megtett annak érdekében, hogy szombaton este legyõzze a Sevillát, ám az andalúzok kiváló védekezése és Varas kapus ellen nem volt ellenszere. Pep úgy véli, nincsen különösebb gond, játékosainak fel kell emelni a fejüket és folytatni kell az elkezdett munkát, illetve kihangsúlyozta, hogy történjék a jövõben bármi is, mind õ, mind a csapat Messi mellett fog állni.

 

 

„Természetesen jobb nyerni, de nem tudok a játékosok szemére vetni semmit sem, mivel minden tõlük telhetõt és még annál is többet megtettek annak érdekében, hogy begyûjtsék a három pontot. Amikor azonban ilyen nagy arányú labdabirtoklásunk, valamint 22 kapura tartó lövésünk van az ellenfél egyetlen egy lövésével szemben, akkor nincs mit tenni, csak gratulálnunk kell a Sevillának, melynek a kapujában ráadásul egy szenzációs Varas állt” – foglalta össze röviden a véleményét a pontvesztésrõl Guardiola, aki amellett, hogy elégedett volt együttese teljesítményével, külön kiemelte az andalúz csapat szombat esti produkcióját.

„A Sevilla szenzációsan védekezett, nem szabad megfeledkezni a teljesítményükrõl, továbbá kiemelendõ Javi Varas is, aki bebizonyította, hogy a kapusok is játszanak. Parádésan teljesített.”

„Messi fejben rendkívül erõs, ezt ismét bizonyította. Ilyen körülmények között elvállalni a tizenegyest nagyon nagy bátorságra vall, ami dicséretet érdemel. Csodálom ezt a fajta bátorságát és nyugodtságát, ahogyan elvégezte a büntetõt” – nem tulajdonított nagy jelentõséget az argentin klasszis kihagyott tizenegyesének Guardiola, ellenben rendkívül örült a szurkolók vastapsának, melyet Messi kapott az elhibázott büntetõ ellenére is: „Nagy örömmel tölt el, hogy a Camp Nou éltette õt. Mi mindig is mellette fogunk állni, történjék bármi, ezen semmi nem tud majd változtatni. A megbízhatósága lenyûgözõ. Gondoljatok bele, Leo már annyi és annyi embernek adott örökre szóló élményeket, amit értelemszerûen az emberek nem felednek. A legmeghatározóbb játékos évek óta, szóval nagyon örülök a szurkolók gesztusának.”