Pep: „Örülök, hogy gólokkal tudtunk nyerni”

Dicsérte Alvest és Cuencát | Gratulált Deulofeunak, de figyelmeztette is

Természetesen elégedett volt csapatával az RCD Mallorca elleni, 5-0-ás siker után Josep Guardiola szakvezetõ, akinek a fõ mondandója az volt, hogy habár az elsõ csapat kerete szûk, a B együttes fiataljai bármikor a rendelkezésére állnak és képesek ezen a színvonalon teljesíteni. Guardiola egyébként örült, hogy játékosai rátaláltak a góllövõ cipõjükre, illetve dicsérõ hangon szólt a brazil Dani Alvesrõl, aki szombat este káprázatos gólt szerzett.

„Elégedett vagyok, hogy a csapat mind a széleken, mind középen fel tudta törni a Mallorca védelmét, mert az egyértelmû, hogy az olyan betömörülõ védelmeknek, mint amilyen a Sevillának vagy a Granadának is volt, meg kell találnunk az ellenszerét. Örülök, hogy gólokkal tudtunk nyerni” – gratulált együttesének a fölényes gyõzelemért Guardiola, aki Cuenca és Deulofeu játéka kapcsán dicsérte és kihangsúlyozta a B csapat szerepét. 

Alapjában véve szûk a keretünk, ez tény, ám a B együttesben olyan labdarúgókkal rendelkezünk, mint Dos Santos, Sergi Roberto, Bartra, Muniesa és Montoya, akikre ha szükségünk van, itt vannak és képesek teljesíteni. Az idény közben rendre vannak olyan játékosaim, akikre a kisebb fájdalmaik, valamint sérüléseik miatt nem számíthatok, és ilyen esetben õk is tudják, hogy nincs semmiféle probléma, felhívok néhány játékost a B csapatból és velük megyünk ki a gyepre” – így a Barcelona B jelentõségérõl Pep, majd pár szóban külön kitért a szombat este pályára lépett két fiatal labdarúgóról: „Isaac egy olyan szélsõ, aki pontosan tudja, mikor kell az egy az egy elleni párharcokat felvállalnia az ellenfelével, Gerardnak ( Deulofeu – a szerk.) pedig szeretnék gratulálni a debütálásához, ám egy dolgot észben kell tartania: még hosszú út áll elõtte, és sokat kell fejlõdnie.”

„Szeretném megköszönni Alvesnek azt a munkát, amit meccsrõl meccsre megtesz a csapatért. Õ az a fajta labdarúgó, aki mindent megad a saját csapatának, minden kérést teljesít. Tényleg hálás vagyok neki, mert õ teszi lehetõvé azt, hogy többféle felfogásban futballozhassunk. Csak remélni tudom, hogy továbbra is ezen a színvonalon tud majd játszani” – fejezte be a mérkõzés utáni sajtótájékoztatóját a katalán szakvezetõ.