Valdés: „Nem akármilyen rekord volt”

Rekordok után: Messi és Valdés nyilatkozata a keddi 0-4 után

A kedd esti Viktoria Plzen elleni gyõzelem két hõse kétségkívül Lionel Messi és Víctor Valdés voltak, hiszen a kapus rekordot döntött, a támadó pedig mesterhármast jegyzett, és immár kétszáz gól felett jár a Barcelonában. Ilyen körülmények között teljesen normális dolog, hogy mindketten elégedetten nyilatkoztak a mérkõzés után.

Messi:

„Természetesen boldog vagyok, hogy gyõztünk, és nagyon jó érzés, hogy ismét három gólt tudtam lõni. De a legfontosabb, hogy ismét nyertünk, tudtuk, hogy fontos most megszerezni a három pontot, hiszen ezzel tulajdonképpen tovább is jutunk. Így, hogy a Milan nem tudott nyerni, még jobb a helyzet, hiszen elsõk vagyunk.”

„Tudtuk, hogy mit játszott a Milan, nagyon szerettünk volna nyerni, de nehéz meccs volt, köszönhetõen a Viktoria határozott letámadásának. Ez egy kevésbé ismert gárda, de a Bajnokok Ligájában minden rivális erõs.”

„Cuenca merõben más játékos ahhoz képest, hogy milyen típusú futballisták alkotják a keretünket. Sok dolgot tud adni a csapatnak: remekül cselez, egy az egyben kiváló és nagyon jó beadásai is vannak.”

Valdés:

„Természetesen nagyon boldog vagyok. Egyrészrõl a gyõzelem miatt, másrészt a rekord miatt is, mert nem hétköznapi rekordról volt szó, és ez elismerés az egész védelem és a játékrendszer számára is. Személyesen is örülök, mert ez egy különleges eredmény, amit a szüleimnek ajánlok.”

„Nem volt könnyû nyerni ezen a pályán, egy olyan ellenféllel szemben, melyrõl sokan azt gondolhatják, hogy nem egy erõs gárda, pedig ez volt az egyik legkeményebb riválisunk ebben az idényben eddig. Meg kellett dolgozni a sikerért, mint mindig.”  

„Amennyit tudok a rekordról, ez már hosszú évek óta élõ csúcs volt, és kétségtelen, hogy egy nehezen megdönthetõ eredmény. De ez a csapat megérdemli, sokat dolgoztunk együtt azért, hogy megnyerjük a meccseket, és mindig jobb úgy nyerni, ha nem is kapunk gólt.”