Iniesta döntött az odavágón: 0-1

Egy gól elõny a Camp Nou elõtt | Gyenge iram és színvonal

A Barcelona 1-0-ra gyõzött a L’Hospitalet ellen a Spanyol Király Kupa legjobb 32-es mezõnyében, így ugyan elõnyt szerzett a visszavágóra, de a továbbjutását nem garantálta a következõ körre. A hazai csapat bátran és jól futballozott, különösen szervezetten védekezett, így nem volt könnyû dolga a Barçának, és mindössze egy Iniesta gólnak tapsolhatott a közönség. Visszavágó a karácsonyi ünnepek elõtt a Camp Nouban.

Lehet, hogy nem számított könnyû mérkõzésre a Barcelona a L’Hospitalet ellen, de alighanem még ehhez képest is meglepte a játékosokat az ellenfél bátor és határozott föllépése. A fehérmezes hazaiak keményen letámadtak, így sokszor már a labdakihozatalnál megnehezítették Xaviék dolgát, és idõrõl idõre egy-egy támadásra is jutott az erejükbõl.

Pedig azt nem lehetett mondani, hogy Pep Guardiola gyenge csapatot küldött volna pályára a Feixa Llarga Stadionban, ahol egyébként koránt sem volt telt ház. A fiatalok közül egyedül Tello kapott lehetõséget jobb oldali támadóként, de õt leszámítva az elsõ csapat volt pályán, és próbált gólokat szerezni. Puyol visszatért a védelembe, a középpályán egyszerre ott volt Xavi, Iniesta és Fábregas, a támadósorból Villa maradt pályán hírmondónak.

A 8. percben Villa lövését védte a hosszú sarok elõl Moragón, 10 perccel késõbb pedig már Keita próbálkozott a tizenhatoson kívülrõl, de a portás ezúttal is nagyot fogott. A vezetés megszerzésére a 43. percig kellett várni, akkor Iniesta jutott lövõhelyzethez a tizenhatos elõterében, és óriási gólt lõtt a jobb felsõ sarokba. Közvetlenül a gól után Puyol közel járt a következõ találat megszerzéséhez, de a fejese kijött a baloldali kapufáról.

A második félidõben már elsõsorban labdatartásra rendezkedett be a Barça, nem sok lehetõséget hagyott a hazaiaknak a támadásokra, de maga sem dolgozott ki túl sok veszélyes akciót. Az egész meccsen erõlködõ David Villának akadt egy veszélyesebb szabadrúgása, illetve a hajrá perceiben egy megpattanó lövése, sokat próbálkozott betöréssel Cesc Fábregas is, ám újabb gól végül nem született. Illik megemlíteni, hogy akadt gólszerzési esélye a hazaiaknak is, de Pinto a 81. percben hárította Aday lövését.

Feledhetõ meccs, szûk elõny a visszavágóra.

CE L’Hospitalet – FC Barcelona: 0-1 (0-1)
L’Hospitalet, Estadi de Feixa Llarga
2.000 nézõ
Vezette:
Del Cerro Grande

L’Hospitalet: Moragón; Peque, Lucas Viale, Manu Viale, Mousa; Toni Vela, Pol (Sánchez 67’), Manel; Haro, (Pedraza 46’) Prats és Cirio (Aday 46’).

FCB: Pinto; Dos Santos, Puyol, Fontás, Maxwell; Keita, Xavi, Cesc (Rafinha 76’); Iniesta (Busquets 63’), Tello és Villa.

Gól: Iniesta (43’).

Iniesta gólja videón: