„Eddig sem beszéltem a bírókról, ezután sem fogok”

Piqué esete eltiltást érhet | Pep elismerõen beszélt a Rayóról

Elsõsorban a Rayo Vallecanót méltatta nyilatkozatában Pep Guardiola, aki a kedd esti bajnokit követõen állt a sajtó rendelkezésére. A szakember kiemelte a rivális bátor kiállását, de most sem kívánt foglalkozni a játékvezetéssel, miután az újságírók Piqué szándékosan kiharcolt sárga lapjáról kérdezték. Jutott dicséret a gólszerzõknek is, így Villának és Alexis Sáncheznek.

Bátor és jól felkészült Rayo Vallecano

„A meccs hasonlított a San Mamésben játszott elsõ félidõhöz. Célratörõbb, direktebb stílust kell választanod, ha szeretnéd hatástalanítani a követõ emberfogást. Szeretnék gratulálni Sandovalnak a meccsükhöz, mert nagyon jó mérkõzést produkáltak. Megpróbáltunk fölénybe kerülni a középpályán, hogy jobban a kezünkben tarthassuk a meccset. Furcsa mérkõzés volt. A Rayo szereplése egyáltalán nem meglepetés.”

Lehetetlenség, hogy ez a csapat ne folytassa az elsõ osztályban. Ilyen ambíciózus csapatra bármikor fogadnék. Csodálom az olyan bátor edzõket, mint Mendilibar, Emery vagy Sandoval. Az elmúlt évben anyagi okok miatt sok problémájuk volt, ennek ellenére följutottak, és csak folytatják és folytatják.”

A játékvezetés továbbra sem téma

„Mindenki láthatta, hogy mi történt, és a játékvezetõ is megtette a maga feljegyzését a jegyzõkönyvben. Nem véleményezem a játékvezetõi döntéseket. A valenciai tizenegyesgyanús esetek után sem tettem, a getafei les miatt sem. A bírók döntenek.”

Villa a góloktól függetlenül is hasznos

„Egy olyan játékost, aki az üres területekre szeretne belépni, a többieknek sem könnyû megtalálni a labdával. Ha nem adják neki a labdát, akkor mindig csak azt hallani, hogy Villa a hibás. De tudjátok, hogy õ nagyon fontos a számunkra, és folyamatosan területet és lehetõségeket generál a társai számára. Néha odaér, máskor nem ér oda, de soha nem fárad bele abba, hogy ugrásra készen álljon, és õ maga is tudja, hogy milyen fontos a csapat számára.”

Jó meccs Alexistõl

„Alexis nagyon jó munkát végez a támadósorban, és sokat segít a csapatnak. Kis területen roppant agresszív, de nagyobb területeken is segít. San Sebastianban szerencsétlenül megsérült, ezért most még hiányzik belõle az a plusz, amit csak az idõ és a játékpercek adnak meg. De ma este nagyon jól játszott, és a közönség is láthatta, mire képes.”