„Elég nekik néhány apró gondolat”

Pep méltatta a fiatalokat | Csak a támadás lehet célravezetõ Madridban

Már bõvebben foglalkozott a Real Madriddal Pep Guardiola, miután csapata 4-0-ra legyõzte a BATE Boriszovot a BL-csoportkör utolsó játéknapján. A tréner ezért szólt a fiatalokról is, akikkel természetesen roppant elégedett volt, illetve dicsérte azokat a játékosokat is, akik a felnõtt keretbõl valók, de végigjátszották ezt a 90 percet. Pep szerint a klub fõ értéke, hogy olyan utánpótlása van, mint amit kedden este lehetett látni.


„Elõször is szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik kijöttek a meccsre, mivel nem játszottak az általában kezdõ játékosok. Örülök, hogy jól érezték magukat, és különösen szeretnék gratulálni Pintónak, Maxwellnek, Fontàsnak, Pedrónak és Thiagónak a felfogásuk, komoly hozzáállásuk miatt, és azért, amilyen jól játszottak. Megtisztelõ a klub számára, hogy ilyen játékosai vannak. Nagyon örülök neki, ez a mi fõ erõsségünk.”

„Azt mondtam nekik, hogy menjenek ki a pályára és élvezzék a meccset, ne féljenek egy pillanatra sem, és bátran tegyék azt, ami az eszükbe jut. Számunkra nagyon fontos látni, hogy képesek velünk együtt játszani, és nekik is fontos látni, hogy felkészültek arra a pillanatra, amikor majd szükségünk lesz rájuk”.

„Hosszú évek óta ugyanazt hallják, és ugyanazt gyakorolják. Mondasz nekik néhány apróságot, és már készen is állnak. Ez a mi igazi ékszerünk. Nem könnyû hat vagy nyolc fiatalt bevetni az elsõ csapatban úgy, hogy maradjon meg a jó játék és a magabiztosság. Ilyesmit nem lehet napok alatt elérni, ehhez évek kellenek. Én személyesen nagyon jól éreztem magam, látva, hogy hogyan hallgatják, amiket mondunk nekik. Remélhetõleg a felnõtt csapatra is ráragad ez az intenzitás, amit láthattunk.”

Támadni kell Madridban

A Madrid mindig erõs. Holnap elkezdünk gondolkozni a meccsrõl, meglátjuk, hogy mit kell majd tennünk. Hibátlan sorozatot produkálnak, mindig nagyon jók, így idén is. Megpróbáljuk a lehetõ legjobban tenni a dolgunkat.”

„Jók a benyomásaink, de a csapatok formáiról nem tudok véleményt mondani. A versenynaptár szerint most kell a Bernabéuba mennünk, és szombaton este 10-kor arra fogunk törekedni, hogy a lehetõ legjobb meccset játsszuk. Ismerve a játékukat, nekünk az a legjobb lehetõségünk, hogy támadunk, és megpróbálunk gólhelyzeteket teremteni. Ezt követõen pedig ki kell élveznünk majd a lehetõséget, hogy küzdhetünk a második interkontinentális címért Japánban. Néhány nagyon szép nap vár ránk, és összetartónak kell lennünk.”

Alaposan meg kell ismernem a Madridot, meg kell figyelnem, hogy az elmúlt évekhez képest miben változtak, a lehetõ legjobban felkészülni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Gyõzelemre fogunk játszani, ahogyan tesszük minden pályán. A Madridnak kivételes erényei vannak, de úgy kell majd játszanunk, hogy semmit ne róhassunk majd fel magunknak, és hogy az emberek büszkék lehessenek majd ránk a hozzáállásunk miatt.”