„Csalódottak vagyunk, és nagyon szomorúak”

Pep nem akart még Villa pótlásáról beszélni | Dicséret a gólszerzõknek

Az FC Barcelona mestere, Josep Guardiola nagyon szomorúan nyilatkozott David Villa sípcsonttörése kapcsán, mely az egész csapatot megviselte a tréner elmondása szerint. Pep egyelõre hallani sem akar a Villa pótlása után érdeklõdõ kérdésekrõl, mivel a támadóra nézve óriási tiszteletlenség lenne már most arról beszélni, hogy ki legyen az alternatívája. A katalán tréner már elõre is tekintett, és természetesen komplikált fináléra számít. 

„Nagyon hiányozni fog majd David, a csapat nagyon csalódott a történtek miatt. David annyira keményen dolgozott már hónapok óta, hogy az szavakkal nehezen leírható, de most mindez semmissé vált, hiszen hosszú idõre a pályán kívülre került. Elsõként természetesen mint ember és társ fog hiányozni, de kétségtelen: a pályán is sokkal nehezebb lesz nélküle. Tárt karokkal várjuk vissza.”

Pótlás? Kérlek benneteket, érezzétek már át a helyzet súlyát. Van egy fickó, aki súlyosan megsérült, és ezért nem elég, hogy rögtön haza kell utaznia, ám ráadásul nagyon hosszú pihenõ is vár rá. Ne beszéljünk már most a pótlásáról…  David egy nagyon közkedvelt srác, akit mindenki szeret az öltözõben. Borzasztóan fájdalmas, ha ilyesmi történik veled. Nem csak õt, de minket is elszomorít ez a sérülés, és ilyenkor nagymértékû ürességet érzel. Mindenki beleképzeli magát az õ helyzetébe, és tisztában van azzal, hogy milyen nehéz idõszak is vár rá. Mi több, vissza kell repülnie Barcelonába egy orvossal, hogy megmûthessék, miközben a csapata azért küzd, hogy a világ legjobbja legyen. Nagyon sajnálom õt, fel kell vidítanunk, ez biztos. Azt akarom, hogy tudja: visszavárjuk!”

Dicséret a gólszerzõknek

„Az Al-Saad elleni találkozó kulcsa az volt, hogy a helyes felfogásban futballozzunk. Tudtuk ugyanis, hogy kiválóan kontráznak, így ha nem lettünk volna elég türelmesek, és nem támadtunk volna ilyen jól, akkor sokkal nehezebb meccsünk lett volna. Külön öröm számomra, hogy Maxwell, Keita és Adriano is betaláltak, jelezvén, hogy mindenkinek van védekezõ és támadó feladata egyaránt, lényegtelen, melyik poszton játszik a mezõnyben. Nagyon boldog vagyok, hogy ott vagyunk a Klubvilágbajnokság fináléjában.”

Még nem elemezte ki a Santos játékát

„A Santos egy nagy múltú együttes, melyet Pelé és korábbi világklasszis játékosok világszinten ismertté tettek. A segítõim már elárultak egy-két információt velük kapcsolatosan, de videót még nem láttam róluk. Pénteken nekiállunk felkészülni a döntõre, és megpróbáljuk megtalálni azt a felfogást, amellyel legyõzhetjük a Santost.”