„Miért kellene most abbahagyni?”

Guardiola szerint egy második korszak zárul le ezzel a gyõzelemmel

Josep Guardiola nagyon boldogan nyilatkozott a klubvilágbajnoki trófea elnyerése után, a legmagasabb fokon dicsérte játékosait, akik minden szempontból kiváló meccset játszottak a Santos ellen. A szakvezetõ elemezte a meccsen történteket, de általánosságban is méltatta a csapatát, mely a tizenharmadik trófeáját nyerte az elmúlt három és fél évben.


Az öltözõi hangulat?

„Amikor én kijöttem az öltözõbõl, zenét hallgattak és képeket készítettek a kupával. Nagyon elégedettek vagyunk a meccs miatt, különösen az elsõ félidõben játszottunk jól. Meg tudtuk fojtani a Santos játékát. Ezzel a gyõzelemmel egy második ciklust zárunk, mert ahhoz, hogy ide elérjünk, másodszor is meg kellett nyerni a Bajnokok Ligáját. Boldogok vagyunk, hogy másodszor is megnyertük ezt a címet, ráadásul végre sikerült Japánban legyõzni egy brazil csapatot. Még egyszer gratulálok ezeknek a játékosoknak a gyõzelemhez.”

A Santos edzõje szerint a Barça 3-7-0-s játékrendszerben játszott

„Nem tudom, ezek csak számok. Az a feladat, hogy akik elõl vannak, támadjanak le határozottan, és érjenek is vissza, hogy kontrollálni tudjuk a meccset. Tudtuk, hogy ha sikerül bevonniuk a játékba Neymart, akkor gondjaink lehetnek, de Puyol és Piqué nagyon jó munkát végeztek. Szerintem remek meccset játszottunk, és a világon mindenki láthatta.”

„A legértékesebb eredmény az, ha ilyen sokáig a csúcson tudsz maradni. Mindez belülrõl jön, hogy jól is játszanak, és dominálnak is. Ha ilyen sokáig ilyen jó állapotban tudsz maradni, akkor az csak úgy lehetséges, ha nagy munkát végez egy nagyon jó képességû keret. Nem tudom, hogy tisztában vannak-e azzal, hogy mit érnek el, de ha nincsenek, akkor idõvel majd biztosan szembesülnek ezzel.”

„Nagyon jó játékosaim vannak, ez a kulcs. Alaposan kielemezzük az ellenfeleket, megvizsgáljuk, hogy hol vannak a gyenge pontjaik. Az biztos, hogy nagyon sokat mozognak a pályán, de még többet mozgatják a labdát.”

Korábban azt mondta: sötéten látja a jövõt. De most is így gondolja?

Most még nagyon friss az élmény. Amikor nyersz, azt gondolod, hogy közeledik a vége, ez elkerülhetetlen. De azt is gondolod, hogy ha eddig sikerült, akkor miért kellene most abbahagyni?  Meg kell próbálni, hogy folytassák ezzel a sikeréhséggel, hogy továbbra is akarják a gyõzelmeket. Most visszatérünk Katalóniába, otthon készülünk a csütörtöki Király Kupa-meccsre, hogy ne essünk ki. Megtiszteltetés ezt a csapatot edzeni. Amikor nyersz, mindenki téged szeretne legyõzni, és már nem is értékelik úgy a sikereidet, mint korábban.”

Kis pihenés, és irány haza

„Természetesen Afellaynak és Villának ajánlottuk a gyõzelmünket. Nagyon hiányoztak most nekünk, ahogy nekem is nagyon hiányzott Tito, de már beszéltem velük, most még Afellay-jal próbálok majd beszélni. Megyünk majd enni, biztosan találunk valahol egy jó sushit, aztán pihenés, és holnap irány haza.”