Neymar: „Focizni tanítottak minket”

Messi örül a sikernek | Kiemelte Guardiola szerepét

Leo Messi, az FC Barcelona argentin csillaga érthetõen elégedetten nyilatkozott a klubvilágbajnoki cím megszerzése után. Messi elutasította a Neymarral való rivalizálást, hangoztatta, hogy a Barça nem most tanult meg három védõvel ilyen kiválóan játszani, valamint szólt David Villáról is. Messi mellett közöljük a Santos brazil tehetségének, Neymarnak a szavait, melyek rendkívül sportszerûek. 

„Nagyon örülök a gyõzelemnek, nagyszerû mérkõzésen vagyunk túl, melyen kiválóan teljesítettünk. Az elsõ pillanattól kezdve jobbak voltunk” – elemezte a 4-0-ra megnyert mérkõzést dióhéjban a Klubvilágbajnokság legjobbjának választott Leo Messi, aki továbbá elmondta, hogy „természetesen örülök, hogy sikerült ismét betalálnom, ám a legfontosabb mégsem ez. Ahogy Pep mondta, az a lényeg, hogy a csapat nyert, s hogy ez a Barça továbbra is történelmet ír.”

„Nem ez az elsõ alkalom, hogy ebben a felállásban léptünk pályára, de lévén, hogy ez egy klubvilágbajnoki döntõ volt, nyilvánvalóan felértékelõdik. Ennek ellenére az együttes már tökéletesen alkalmazkodott ehhez a játékrendszerhez” – reagált arra Messi, hogy a nemzetközi sajtó kihangsúlyozta a három védõs illetve az igazi támadó nélküli felállás sikerességét. Az argentin zseni már a jövõbe is tekintett, valamint megemlékezett a sípcsonttörést szenvedett David Villáról is.  

„A keret rendkívül erõs, a Mester pedig minden pillanatban rajtunk tartja a szemét, és minden találkozóra úgy készít fel bennünket, mintha az egy döntõ lenne. Többek közt emiatt tudunk még ennyi siker után is ilyen sikeréhséggel pályára lépni. Nagyon sajnálom, hogy David és Tito nem lehettek itt a döntõben. Villa sérülése ráadásul nagyon szerencsétlen eset volt, nagyon remélem, hogy hamar felépül és játszhat majd az Európa-bajnokságon, mert ez mind a számára, mind Spanyolország számára nagyon fontos lenne.”

Messi villáminterjúja során szóba került a brazil Neymar is, akit a zsurnaliszta mint riválist említett meg az argentin csatár számára: „Neymar? Üdvözöltük egymást a meccs elején, a végén pedig elköszöntünk egymástól.”

Neymar: „Focizni tanítottak minket”

„A Barçának fantasztikus labdarúgói vannak. A Barça a legjobb a világon és sokkal jobbak voltak nálunk. Focizni tanítottak minket” – szólt rendkívül sportszerûen a Pep-Teamrõl a brazil Neymar, aki azonban nem dramatizálta túl a vereséget: „Nagy leckét adtak nekünk, de elértünk ide, a világ második legjobb klubcsapata vagyunk, éppen ezért tudom azt mondani, hogy többek vagyunk, mint gyõztesek.”