Barça – Osasuna a nyolcaddöntõben

Az elsõ meccs a Camp Nouban | Klasszikus lehet a negyeddöntõben

Pénteken délelõtt kisorsolták a Király Kupa 16-os mezõnyét, valamint a további menetrendet. Ennek értelmében a Barcelona a nyolcaddöntõben az Osasunával találkozik, s a párharc elsõ meccsét a Camp Nouban rendezik meg. Eközben a Real Madrid a Málaga együttesével fog megküzdeni a továbbjutásért, s amennyiben sikerrel jár, a negyeddöntõben Klasszikust láthat majd a nagyközönség. A két õsi rivális ágára került még továbbá a Valencia és a Sevilla is.

A Király Kupa idei menetrendje már teljesen ismert, miután pénteken délelõtt a Spanyol Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága lebonyolította a sorsolást, aminek értelmében az FC Barcelona a nyolcaddöntõben az Osasunával találkozik, az elsõ meccset Barcelonában játssza le a két fél. A nyolcaddöntõk elsõ mérkõzéseit január 4-én, a visszavágókat január 11-én rendezik meg. 

Az õsi rivális Real Madrid a nyolcaddöntõben a Málaga csapatát kapta, s amennyiben sikerrel túljut Manuel Pellegrini együttesén, úgy a negyeddöntõben, amire január 18-án illetve január 25-én kerül majd sor, összejöhet a Klasszikus, azaz a Real Madrid – Barça. Ha a két rivális tehát túljut a maga ellenfelén a nyolcaddöntõben, úgy a Clásico elsõ mérkõzését Madridban rendezik majd meg. 

Amint az a képen is látható, a nehezebb ágra került a Barça, hiszen nem csupán a Real Madridot kell kiejtenie, amennyiben ismét el akarja hódítani a Király Kupát, de akár a Valencia és a Sevilla is az útjába kerülhet egy sikeresen abszolvált nyolcaddöntõ és negyeddöntõ után.