Pep: „Nem úszott el a Liga”

A tréner védte csapatát, és nem kritizálta a játékvezetõt sem

Elmondása szerint nem volt elégedetlen a csapatával Pep Guardiola az Espanyol elleni mérkõzés után, de azt elismerte, hogy nem volt hibátlan a gárda produkciója. Nem hibáztatta a játékvezetõt sem, aki döntõ pillanatban nem adott meg egy tizenegyest a Barcelonának, és ezzel befolyásolhatta a végeredményt.

A döntetlen okai

A második félidõben jobban kezünkben tartottuk a meccset, de amikor csak egy gól az elõnyöd, akkor bármikor kiegyenlíthet az ellenfél. Ezt követõen reagáltunk, de már késõ volt.”

„Figyelembe kell venni, hogy az ellenfelek is a pályán vannak, õk is játszanak. Az Espanyol nagyon jól tette a dolgát. A második félidõben nem játszottunk rosszul, de hiányzott az, hogy többször felérjünk a tizenhatosukig. De nem lehetek elégedetlen a csapattal. Ezt soha.”

„Messi nem játszott sokat az elmúlt meccsen, így nem érezhette meg a fáradtságot.”

Elmaradt a döntõ tizenegyes

A fociban felül kell kerekedni az ilyen dolgokon, mint ez is, és le kell küzdeni az ilyen akadályokat is. Arra kell odafigyelnünk, hogy mit nem csináltunk jól. Mindig is így gondolkoztunk, és ezt így is fogjuk folytatni. Nem lehet arra koncentrálni, hogy mit csinált a játékvezetõ.”

A bajnokságot még nem vesztették el

„Nem gondolom, hogy elúszott volna egy részlete a bajnoki címnek. Még nagyon sok van hátra, még akkor is, ha a különbség jelentõs, nagyon erõs ellenfelünk van, és azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyû dolgunk. Csak magunkra szabad koncentrálnunk, fejlõdnünk kell abban, amit nem csináltunk jól, és meg kell tartanunk azokat az erényeinket, amik már megvoltak. Erre fogunk törekedni.”