„Ez nehezebb, mint az emberek gondolják”

Guardiola védte a játékosait, és töretlen a bizalma irántuk

Annak ellenére, hogy csapata korántsem játszott tökéletes mérkõzést a Betis ellen, Pep Guardiola elégedetten beszélt fiairól, akiket szerinte nem lenne korrekt kritizálni. Az õ bizalma mindenesetre töretlen a futballistáiban, akik szerinte nem értek volna el már annyi szép sikert, ha gond lenne a mentalitásukkal.

„Azután, hogy az elmúlt három évben annyi mindent nyertünk, ma a tûzzel játszottunk. De ez normális, érthetõ dolog, idén is már három címet nyertünk. Ez a meccs is bizonyítja, hogy milyen kiváló játékosok ezek, mint például Cesc önfeláldozó játéka, ahogyan a vállára vette a csapatot. Nagyon jó meccs volt. Amikor nálunk volt többet a labda, jól futballoztunk, amikor náluk volt, õk is. Szerintem szuper meccs volt, ebben a stadionban nem szokásos dolog, hogy szurkol a közönség, de ma õk is tettek egy lépést elõre, mert ismerik ezeket a játékosokat, és szeretnék, ha idén is folytatódnának a sikerek.”

„Lehetetlenség megnyerni mindazt, amit ezek a futballisták megnyertek az elmúlt években, ha nincs meg hozzá a megfelelõ hozzáállás, magatartás. Nagyon sok rossz dolgot kell tenniük, hogy én ne bízzak bennük. Úgy tûnik, hogy 4 vagy 5-0-ra kell nyernünk, és az ellenfeleknek nem szabad átlépniük a félpályát. Ez azért nehezebb dolog, mint azt az emberek gondolják, csak elégedett lehetek, ez nem csak azon múlik, hogy passzolgatjuk a labdát, és gólokat szerzünk. Esetenként fel is kell töltõdnünk.”

Iniesta sárga lapja:

„Ha nincs büntetõ, akkor azért nincs, mert a játékvezetõ nem látott büntetõt, de ez ellen a lap ellen fellebbezni fogunk.”

Szerdán irány Madrid:

„Ez egy kieséses párharc, nem egy bajnoki meccs. Nem vettem észre egyetlen jelet sem a játékosaimon, ami arra utalna, hogy nem szeretnének címeket nyerni.”

„Aki ezt a meccset elveszíti, a maradék két sorozatban folytathatja. A játékosaim mentálisan is nagyon erõsek, és felül tudnak kerekedni minden nehézségen.”

„Három nap van a meccsig. Akik ma játszottak, kivéve Mascheranót, nem játszottak Pamplonában. A Clásicókon a fej, a hangulat, a jó meccs iránti vágy bármi mással elbír.”