Pepe és a taposása: „Sajnálatos”

A portugál durván rátaposott Messi kezére, de megúszta a pirosat

A szerda esti, Real Madrid – Barcelona mérkõzés egyik negatív csúcspontja a portugál Pepe megmozdulása volt Messivel szemben a második félidõ derekán. A Real Madrid védõje korábbi, durva megmozdulásaival ellentétben most nem a játék hevében, hanem azon kívül kereste a földön ülõ Lionel Messit, hogy egy alkalmas pillanatban rátaposhasson az argentin kezére. Az esetet minden megkérdezett Barcelona játékos elítélte.

A játékvezetõ nem vette észre az esetet, inkább azzal volt elfoglalva, hogy a Messit szabálytalanul megállító Callejón sárga lapját elkönyvelje. Mindeközben közelítette meg Messit Pepe, aki szándékosan rátaposott az argentin kezére.

A Barcelona játékosai az alábbiakat mondták az esetrõl a találkozó után a Bernabéu stadion mix zónájában.

Puyol: „Ha a labda nincs ott a közelben, akkor nem normális így reagálni. Valakinek meg kellene fékeznie az ilyesmiket.

Iniesta: Mindenki a saját tetteiért felel, de az emberek elsõsorban jó focit szeretnének látni, semmint rugdosódást.

Busquets: Az ilyen megmozdulásokat el kellene távolítani a futball világából, mert egy dolog keményen odalépni, ha a labda játékban van, de egy teljesen másik kategóriába tartoznak az ilyen esetek.

Xavi: Ez sajnálatos.

A Real Madrid részérõl José Mourinho a mérkõzés után azt mondta: Nem láttam az esetet, meg kell néznem. Milyen intézkedéseket tegyek? Ha szándékosan történt, akkor bírálható a dolog.

Pepe csapattársa, Ricardo Carvalho a következõket mondta: Pepe mindig tisztán játszik. Esetenként a határon mozog, de az a szándéka, hogy a labdát játssza meg.

Pepe Messi ellen elkövetett szabálytalansága: