„Vékony a határ gyõzelem és vereség között”

Pep szerint csak a játékra figyeltek, nem az eredményre

Apróságokon múlhat, hogy egy csapat simán nyer, vagy akár nem is nyer meg egy meccset Pep Guardiola szerint, aki elmondta: csapata Málagán elért sikere pontosan ebbe a kategóriába tartozik. A szakember kiemelte Víctor Valdés elsõ félidõben, 0-0-s állásnál bemutatott védéseit, amik szerinte döntõ momentumok voltak azon az úton, ami végül a gyõzelemhez vezetett.

Ha Víctor nem mutatja be azt a két védést egymás után, nem tudjuk, hogy mi történt volna. A szünetben elrendeztünk néhány dolgot, és ezt követõen minden egyszerûbbé vált. De elég, ha egy kicsit is elveszted a koncentrációdat,és máris 3-4 lehetett volna az állás. Ez is azt bizonyítja, hogy vékony a határvonal aközött, hogy nyersz, vagy nem nyersz. Ez a vasárnap jó példát szolgáltatott erre.”

 „A bajnokság elsõ felében volt egy ellenfelünk, aki szenzációsan teljesített, és sokat elvesz az érdemeinkbõl. Hagytunk el pontokat olyan pályákon, ahol egyáltalán nem könnyû nyerni, és minden pályán jó volt a hozzáállásunk. 90 percen keresztül mindig vannak percek, amikor az ellenfél jobb nálad. Málagán mindig jól kell tenned a dolgodat, mert olyan játékosaik vannak, mint Isco vagy Cazorla, akik roppant tehetségesek.”

Messi ereje a kiegyensúlyozottság

„Leót nézni kell, ahogy játszik. Kevés dolgot lehet hozzáfûzni. A legnagyobb erénye a kiegyensúlyozottsága. Mindig, minden meccsen ott lenni elõl, és a csapat vezérének lenni. Soha nem veszítette el a gólérzékenységét, de biztos vagyok benne, hogy ezek a találatok most sokat jelentenek neki a következõ mérkõzésekre.”

Nem figyelnek az eredményre

„Megbeszéltük egymás között, hogy félre kell tennünk az eredményt, egyszerûen játszanunk kell. Ha veszítünk, akkor veszítünk, ha döntetlent játszunk, akkor döntetlent játszunk. Örülünk neki, hogy gyõzni tudtunk idegenben, és alapvetõen könnyedebb sikert értünk el.”