Pep: „Büszke vagyok a csapatomra”

Nem tud semmit sem a játékosai szemére vetni | Küzdenek tovább

Az FC Barcelona szakvezetõje, Josep Guardiola nem tudott dühös lenni együttesére a Ligában elvesztett újabb pontok miatt, mivel az a küzdõszellem, amit a hétközi, kimerítõ kupameccs után mutattak a játékosai, példamutató a labdarúgás világában. Pep úgy véli, az elsõ játékrész második felének a kivételével csapata jól futballozott, illetve leszögezte, hogy a végsõkig küzdeni fognak a bajnokságban, most pedig már a Valencia elleni találkozóra készülnek.

 

 

„Úgy vélem, kiválóan játszottunk. Az egyetlen dolog, ami hiányzott, a gól, semmi más. Elégedett vagyok a csapatom válaszával a szerda esti küzdelem után, szerintem jól kezdtük a meccset, helyzeteket alakítottunk ki, igaz ezek után elvesztettük a dominanciát az elsõ félidõ hátralévõ részére. A második játékrész viszont ismét remek volt; Senna helyzetén kívül lehetõségük sem volt a gólszerzésre.”

„Ha engem kérdeztek, mindent és még annál is többet tettünk a gyõzelemért. Kapura lõttünk, területeket nyitottunk meg, kontrolláltuk az erõsségeiket… Ebben a szezonban számos olyan idegenbeli meccsünk volt, ahol megérdemeltük a gyõzelmet, de mégis csupán döntetlent értünk el. Egyet azonban ezek ellenére sem felejthetünk el: ellenfelünk egy kiváló Villarreal volt.”

Büszke a csapatára

„Nem tudok mást ígérni, csak azt, hogy a csapatom a jövõben is úgy fog küzdeni a pontokért, mint szombat este. A végsõkig küzdeni fogunk, s habár címeket nem garantálhatok, arról biztosítok mindenkit, hogy az a hozzáállás, ami jellemezte a játékosaimat a Villarreal ellen egy olyan kupacsata után pár nappal, mint amilyen mögöttünk volt, meg fog maradni.”

Most már a Copa del Reyre koncentrálnak

„Nem voltunk kimerülve a szerdai meccs után, ez egyértelmûvé válhatott, amikor a meccs végén rákapcsoltunk még egy fokozattal. Nagyon sokat várnak tõlünk, mi pedig minden sorozatban ott szeretnénk lenni az elitben a végelszámolásnál. Nagyon sok meccsünk van, ám ezek a játékosok már hozzászoktak ehhez, hiszen gyakorlatilag negyedik esztendeje 3-4 naponta lépnek pályára. Most összekapjuk magunkat, és küzdeni fogunk a Király Kupáért.”