„Ha lazításról írnátok, számoljatok el ötig”

Guardiola kiemelte az újabb kupadöntõ jelentõségét

Pep Guardiola elismerõen szólt csapatáról azt követõen, hogy a Valencia ellen sikerült kiharcolni a döntõs szereplést a Király Kupában. A szakember kiemelte, hogy játékosai a legkevésbé rangosnak tartott címért a harmadik alkalommal küzdhetnek meg négy év alatt, ami bizonyítja, hogy a csapat korántsem jóllakott a korábbi sikerek eredményeként.

„Mindkét félidõ elsõ perceit leszámítva a meccset a kezünkben tartottuk, és nem engedtünk ki.”

„Úgy küzdöttünk, mint még soha, ahogyan az odavágón is. Ez a harmadik döntõnk négy év alatt, úgyhogy amikor arra éreztek késztetést, hogy fáradtságról, lazításról beszélnétek, írás elõtt számoljatok el ötig vagy hatig, és emlékezzetek erre. Úgy tûnhet, hogy már nem érdekel minket semmi, de olyan játékosokkal vagyunk ott a döntõben, akik nyertek már vb-t, vagy három Aranylabdát… Nagyon várjuk már az Athletic Bilbao elleni döntõt.”

„Mindig nem tudunk elõl állni”

„Nem lenne túl jó tanács arra bíztatni a játékosokat, hogy néhány hangos szájat „fogjanak be” a játékukkal. Ezek a játékosok azért futballoznak, hogy saját maguk elé kihívásokat tûzzenek. Normális dolog, hogy a Madrid mögött vagyunk a bajnokságban azok után, hogy 12 trófeát nyertünk. Mindig nem tudunk elõl állni. De szerencsére nyerünk már ebben az idényben három kupát, és ott vagyunk a Király Kupa döntõjében. A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg õk maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni õket a cél felé.”

Kupáért megküzdöttek, a Ligában nem szabad hibázni

„Az emberek a kupában egyfajta nyûgöt látnak a vakációt követõen. A Valencia nagyon megnehezítette a dolgunkat, de sikerült megoldanunk a feladatot. Ez pedig sokatmondó. A kupa januárban borzasztóan sok energiát kíván, nehéz helyt állnod, mert kemény ellenfeleid vannak. De három napon belül máris egy olyan pályára megyünk, ahol nagyon hideg van. Tudom, hogy a bajnokságban a hibahatáron mozgunk, ha veszítünk, nem érhetünk oda az élre. Úgyhogy nem pihenhetünk, aztán jön majd hozzánk a Valencia, mi pedig megyünk a Calderónba. Nem állhatunk le akkor sem, ha az már biztos, hogy egy kupadöntõben ott leszünk.”  

„Kétségtelenül tény, hogy a Kupa januárban komoly megterhelést jelent számodra. Az Osasuna, a Real Madrid és a Valencia nagyon kemény ellenfelek voltak.”

Pinto

„Pinto fantasztikusan védett. Éppen õ volt az, aki elvitt minket a döntõbe. A kereten belül Pinto az elmúlt négy évben bizonyította, hogy micsoda csapatszellem és áldozatkészség rejlik benne.