Piqué: „Pep motiváltabb, mint az elsõ nap”

Remek helyzetben a Barça | A Liga még teljesen nyílt

Gerard Piqué nagyon határozottan beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatóján, és leszögezte: számolni kell a Barçával egészen a szezon végéig a Ligában. Piqué kifejtette, hogy kiváló helyzetben vannak, hiszen már három trófeát nyertek, és még hármat nyerhetnek is idén, azaz három hónappal az idény vége elõtt minden ajtó nyitva áll még a Barcelona elõtt. A katalán bekk végül beszélt Guardioláról is, akit motiváltabbnak lát most, mint az elsõ napján.

 

 

„Ha azt mondják nekem a szezon elején, hogy februárban így fogunk állni, rögtön aláírom. A Ligában még esélyesek vagyunk a címvédésre, három trófeát már megszereztünk, a Bajnokok Ligájában is állunk, a Király Kupában pedig a döntõt várjuk. Magas színvonalon futballozunk, két nagyon kemény hónap áll mögöttünk, és ennek ellenére még mindenhol esélyesek vagyunk. Számoljatok velünk a végsõkig.”

„Mindent bele fogunk adni, hogy megvédjük a címünket. Nem fogjuk megkönnyíteni senkinek sem a dolgát, a Madridnak saját magának kell megnyernie ezt a Ligát, és mi nagyon meg fogjuk nehezíteni a dolgát. Nyomást fogunk gyakorolni rájuk, sok van még hátra, ráadásul egy egymás elleni összecsapásra is sor kerül még a Camp Nouban. Bízzanak bennünk, mert a végsõ pillanatig harcban leszünk a bajnokságért.”

A Copa del Rey fináléjának helyszíne

„Fontos hangsúlyozni, hogy errõl a témáról nem a játékosoknak kell beszélni; ott fogunk játszani, ahová a szövetségi teszi a mérkõzést. Ha a Bernabeuban lenne a találkozó, én személy szerint örülnék neki, mert nagyon sok szurkoló megnézhetné az összecsapást, valamint nagyon sokan láthatnának egy kiváló futballmeccset. A szövetség hétfõn dönt, de nem is az a lényeg, hol lesz, hanem az, hogy élvezzük majd.”

Guardiola szerzõdéshosszabbításáról

„Sokkal motiváltabbnak, ambiciózusabbnak látom, mint az elsõ napján, miután kinevezték a Barça élére. S ezzel azt hiszem, el is mondtam mindent.”