Pep: „A második félidõ leckének is jó volt”

Piqué nem sérülés miatt pihent | A tréner nagyrészt elégedett volt

Pep Guardiola elsõsorban csapata második félidei teljesítményét emelte ki a Leverkusen elleni mérkõzést követõ sajtótájékoztatóján. A tréner nagyrészt elégedett volt a játékosaival, elmondta, hogy Xavi sérülés miatt nem kezdett, Piqué ugyanakkor teljesen egészséges volt, így õt egyszerûen kihagyta a keretébõl.

„Az elsõ félidõben nem találtuk a gólig vezetõ utat, de végül elégedettek lehetünk az eredménnyel, mert Németországban három gólt szerezni sosem könnyû feladat. A játékosok tisztában vannak vele, hogy jó második félidõt produkáltak, jól küzdöttek, ahogyan más meccseken is, például a Valencia ellen.”

Xavi sérült, Piqué nem

„Xavi már jó néhány napja nincs igazán jól, koránt sincs tökéletes állapotban. Gerard ugyanakkor igen… rendben van, szakmai döntés miatt nem játszott.”

Gerard számunkra érinthetetlen, borzasztóan fontos játékos. De választanom kellett, és azt is szerettem volna, hogy Marc (Bartra – a szerk.), ha már eljött, legyen ott a kispadon. Ennyirõl szól a történet.”

Adriano meghúzta a combját, Xavi már jó néhány napja nincs jól, és ha nincs jól… szívesen pályára küldeném már, de erre még nincs lehetõségem.”

A második félidõ más játékot hozott

„Jobban tetszett a második félidei játékunk, még ha az ellenfél stílusa jobban is feküdt nekünk az elsõ játékrészben, mert ha sokat futnak és gyorsak, akkor jobbak. A németeknek mindig nagyon kevés szükséges ahhoz, hogy gondokat okozzanak az ellenfeleknek. A második negyvenöt perc sokkal hajtósabb volt, de ez normális is, ha a BL-ben játszol… õk is jobbak voltak, helyzeteket teremtettek, de ez rólunk is elmondható volt. És a második félidõ arra is jó volt, hogy leckével szolgáljon a visszavágóra.”

Alexis remekelt

El tudom képzelni, hogy a támadóknak milyen nagy szükségük van arra, hogy gólt szerezzenek. Alexis sok gólt szerez, jó lett volna, ha nem sérült olyan sokáig. Nagyon boldog vagyok miatta, tudjátok pontosan, hogy milyen véleménnyel vagyok róla.”

A Leverkusennek is megvoltak a helyzetei

„Nem is gondolhattam arra, hogy majd idejövünk, és az ellenfél egyetlen helyzetet sem fog kidolgozni ellenünk. Õk egy nagyon erõs csapat, de mi is kialakítottunk helyzeteket. Azt már játékos koromból tudom, hogy a német csapatoknak van egy nagy erényük: játszhatnak õk jól vagy rosszul, de mindig fel fognak mutatni valamit ellened.”