Pep: „Jól reagáltunk a körülményekre”

Továbbra sem érdekli a játékvezetõk ténykedése | Dicsérte Keitát

Az FC Barcelona mestere, Josep Guardiola ismételten nem akart a játékvezetõkrõl beszélni, ehelyett kiemelte inkább azt, hogy együttese nagyszerûen reagált azokra a körülményekre, amiken felül kellett kerekednie a szombat esti gyõztes mérkõzés folyamán. Guardiola szerint sosem könnyû egy olyan védekezõ felfogású csapatot legyõzni, mint amilyen a Gijón volt, valamint csakis szuperlatívuszokban tudott beszélni a fontos találatot szerzõ Seydou Keitáról.

„Nagyon örülök a gyõzelemnek, és elégedett vagyok azzal, ahogy a játékosok reagáltak a szituációkra, amik próbára tették õket a találkozó során. Ismét megcsinálták, a szurkolók pedig nagyon jól szórakoztak, többek közt azért, mert sikerült azt a varázslatos hangulatot megteremtenünk, ami néha jellemzi ezt a klubot. A bajnokságban rendkívül fontos, hogy az ilyen meccseket megnyerd, ez a mostani gyõzelem pedig nem csak három pontot ért, hanem annál többet; az, ahogy nyertünk, erõsíti az önbizalmunkat és élteti a csapatban a tüzet, valamint a játékosok önbecsülésének is nagyon jót tesz.”

Nem érdeklik a játékvezetõk

„Egy összecsapás során számos olyan ítélet születik, amely hátrányosan és elõnyösen érint. Ilyen a futball, benne van a hibafaktor, ám azt biztosan tudom, hogy az elmúlt három esztendõben azért tudtunk címeket elhódítani, mert megérdemeltük. Minden új nap elérkeztével jobban kell teljesítenünk a gyõzelem elérése érdekében.”

„Piqué utolsó ember volt annál a szituációnál, s amennyiben a játékvezetõ a sípjába fújt, az azért volt, mert szabálytalanságot látott.” 

A Madridnak gyõznie kell Barcelonában

„Az elmúlt években mindig is azért kellett utaznunk Madridba, hogy megszerezzük a bajnoki címet, s most ugyanez lesz a szituáció: ezúttal a Real Madridnak kell a Camp Nouba jönnie, hogy legyõzzön bennünket és hogy ezzel megnyerje a Ligát.

Keita személyérõl

„Az egyik legjobb dolog, ami történt velem a barcelonai edzõségem alatt eddig, egyértelmûen az volt, hogy megismerhettem Seydou Keitát. Gratulálok neki azért, amit adni tud a csapatnak, a gólja pedig szenzációs volt.”