„Ha egy nap szeretne, hatot is lõ majd”

Guardiola leborult Messi elõtt, és gratulált a csapatnak is

Fõként Lionel Messi dicséretével telt Pep Guardiola szerdán késõ este tartott sajtótájékoztatója, ami érthetõ is annak fényében, hogy Messi öt gólt szerezett a Leverkusen ellen a Barcelona hét találatából, amivel történelmet írt. Pep méltatta azért a többieket is, és gratulált a csapatnak, hiszen a továbbjutást nagy fölénnyel sikerült kiharcolni.

Nagy eredmény így továbbjutni

„Esetenként a számok jó szolgálatot tesznek és példázzák a valós teljesítményt. A dicséret a játékosokat illeti, akik elérték számunkra, hogy egy újabb egyenes kieséses párharcot élhessünk meg a nyolc között. Az elmúlt öt évben mindig ott voltunk a negyeddöntõben, ami a klub nagyságát bizonyítja.”

Messi a maga számára tûzheti ki a célokat

„Nem könnyû dolog öt gólt lõni, és ezt én mondom neked, aki nem is tudom, hogy hány év alatt szereztem 11 gólt. Egy nap, ha szeretne, hatot is lõ majd. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy közöttünk tudhatjuk õt, és élvezhetjük a játékát, ahogyan a többiekét is. Andrés is ismét… A Sporting ellen õk tartották a csapatot Xavival. Néha úgy tûnt, hogy õk ketten voltak a pályán másik hét ellen.”

„Messi a legjobb, nincs másik. Szerencsés vagyok, mindig azt mondogathatnám, hogy mi mindent tanítottam neki az edzéseken, de az egyedüli érdemem, hogy pályára küldöm, és megpróbáljuk eljuttatni hozzá a labdát. Ezt követõen nincs több feladatunk. Kivételes futballista, megtanít bennünket versenyezni. Neki nem fontos, hogy éppen süt a nap vagy hideg-e az idõ, hogy az ellenfelek rugdossák-e vagy nem, hogy éppen a pálya melyik részén áll. Õ csak saját maga ellen küzd. Nem fogunk látni más valakit, aki hasonló lenne. Persze ugyanezt mondták egykor Di Stéfanóról, Maradonáról, Pelérõl, Cruyffról, de most Messi ez a valaki.”

Rekordok útján

César óriási játékos volt, én ugyan nem láttam játszani, de azok alapján, amiket meséltek nekem róla, ezt kijelenthetem. Azonban amit Messi produkál csupán 24 évesen… Amikor majd túlszárnyalja a góljai számát, rendezni kell neki egy nagy bulit, és a Camp Nou ünnepelje meg alaposan.”

Gratuláció az APOEL-nek

„Az a tény, hogy egy ciprusi klub ott van a negyeddöntõben, rangot ad a futballnak, és a Bajnokok Ligájának is. Már a csoportjukat is megnyerték nagyon erõs ellenfelekkel szemben, mint a Zenit, a Porto és a Sahtar.”