Már nem remegnek a lábak: 0-2

Messi és Piqué góljaival biztosan nyert a Barcelona Mallorcán

Tovább tart a Barcelona lendülete a Primera Divisionban, miután Pep Guardiola csapata magabiztosan, 2-0-ra gyõzött az Ono Estadiban, Palma de Mallorcán. A Pep Team a második félidõben 35 percet emberhátrányban futballozott Thiago Alcántara erõsen vitatható kiállítása után, azonban így is meg tudta õrizni még az elsõ félidõben megszerzett egygólos elõnyét, ráadásul meccs hajrájához érve Gerard Piqué biztossá tette az újabb három pontot.

 

Egyedül Xavi Hernández kapott pihenõt a jövõ heti BL-negyeddöntõ elõtt, mindenki mást azonban a kezdõcsapatba jelölt Pep Guardiola a kulcsemberek közül. A támadósorban Messi, Alexis és Pedro játszottak ezúttal.

A meccs elsõ szakaszában mindkét együttes támadólag lépett fel, a Mallorca igyekezett kihasználni a védõk mögött hagyott sok területet, míg a Barcelona próbálta uralni a játékot és amellett, hogy többet birtokolta a játékszert, akadtak fantáziadús akciói is. Az elsõ nagy helyzetet Messi hagyta ki a 12. percben, ügyesen lépett be a védõk mögé, és Aouate kapussal szemben – szokásához híven – emelni próbált, de pontosan a hálóõr fejét találta el.

A Mallorca nem bizonyult könnyû ellenfélnek, a Barcelona játéka nem volt folyamatos, de a 26. percben egy pontrúgás eredményeként sikerült megszerezni a vezetést. Messi a tizenhatos elõterében, a jobb oldalról ívelt középre egy szabadrúgást, amihez, valószínûleg senki nem ért hozzá – esetleg Alexis –, és a labda a jobb sarokba vágódott. 0-1!

A 33. percben a második gólt is megszerezhette volna a zöldmezes vendég gárda, Alexis lövése megpattant egy védõn, így a felsõ kapufán csattant, de a labda nem került a gólvonal mögé. Összességében az elsõ játékrészt követõen igazságos eredmény volt az egygólos vendég vezetés.

A második félidõ játéka merõben hasonlított az elsõhöz, a Mallorca hamar kettõs cserét hajtott végre, majd az 56. percben Thiago kiállításával vehetett volna új fordulatot a meccs. Thiago vállal tett maga elé egy labdát, amit a játékvezetõ szándékosnak minõsített, és második sárga lappal kiállította a középpályást. Emberhátrányba került a Barcelona, azonban ez nem változtatott olyan mértékben a játékon. Pep Guardiola a helyzetre úgy reagált, hogy Montoyát küldte pályára Fábregas helyett, ezzel a csapat 4 védõs játékrendszerre váltott az addigi 3 helyett.

A Mallorca természetesen próbált egyenlíteni, de a játékot ezt követõen is a vendégcsapat irányította. Messi is gólt szerezhetett volna Pedro szemfüles labdaszerzését követõen, majd a 78. percben Gerard Piqué szerezte meg a megnyugvást jelentõ második vendég gólt. Messi remek lövése még kijött a kapufáról, ám a kipattanó szerencsésen Piquéhez pattant, aki az üres kapuba helyezett. 0-2!

Természetesen néhány esetben Valdésnek is volt aggódni valója, de a Mallorca a néhány gólveszélyes támadásából nem tudott gólt szerezni, így a Barça alapvetõen biztosan szerzett újabb három pontot a bajnokságban. Tovább tart tehát a lendület, és az idegenbeli stabilitás egyaránt.

RCD Mallorca – FC Barcelona: 0-2 (0-1)
Mallorca, Ono Estadi
22.000 nézõ
Vezette:
Ayza Gámez

Mallorca: Aouate; Chico (Nsue, 53’) Ramis, Nunes, Cáceres; Pereira, Martí, Tissone (Alfaro, 74’), Castro; Álvaro (Hemed, 53’) és Víctor.

Barcelona: Víctor Valdés; Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Cesc (Martín Montoya, 59’), Thiago, Iniesta; Alexis (Tello, 82’), Messi és Pedro (Keita, 68’)

Gólok: Messi (24’), Piqué (79’).
Kiállítva: Thiago (56’).