„Nehéz elfogadni, ha semmi nem megy be”

Mascherano bosszús a kihagyott helyzetek miatt, de nem is pesszimista

A szerdai, Milan elleni BL-mérkõzés után a legbõvebben Javier Mascherano nyilatkozott az újságíróknak a San Siro Stadion mix zónájában, és beszélt a találkozóról. Az argentin szerint annyiból nagy lehetõséget szalasztott el a csapat, hogy nem tudott egyetlen gólt sem szerezni – hiába volt számtalan helyzete –, de most már csak a visszavágóra szabad koncentrálni.

„Úgy gondolom, hogy jól játszottunk. A tiszta helyzeteinket értékesíteni kellett volna, ám összességében elmondhatjuk, hogy uraltuk a találkozót. Az elsõ negyed óra talán az övék volt, de a hátralevõ idõben egyértelmûen felülkerekedtünk.”

„Nagyon szerettünk volna gólt lõni, szerettünk volna nyerni itt, de sajnos ez nem jött össze. Az eredmény nem rossz, mindössze annyi a feladatunk, hogy otthon gyõznünk kell ellenük, s akkor ott lehetünk az elõdöntõben.”

„Nagyon jól ismerjük az ellenfél minden játékosát. Mindkét csapat rendkívül óvatosan játszott, s próbált gól formájában áttörést elérni. Fontos, hogy most már csak a jövõ heti mérkõzésre koncentráljunk, ezen már felesleges tovább rágódnunk. A barcelonai közönség támogatásával mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a következõ körbe juthassunk.”

„Nem vagyunk csalódottak az eredményt illetõen, mivel jól játszottunk. Mikor hat vagy hét gólhelyzetet dolgozol ki a meccsen, s abból egyet sem értékesítesz, azt nyilvánvalóan nehéz elfogadni. Ezt hívják futballnak, itt bármi megtörténhet.”

„Pontosan tudjuk, hogy az ellenfél játékosai nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, s hogy sokan közülük az eszüket is használva ûzik ezt a csodálatos sportágat. Úgy gondolom, hogy a visszavágó ugyanilyen nehéz lesz, mivel nagyszerûen védekeznek. Ennek ellenére, számos játékosunk van, akik kiváló támadók, s nagyszerû mérkõzést tudnak produkálni, mi több, gólokat szerezni, mérkõzéseket eldönteni.”

Írta: Németh Norbert