Pep: „Szörnyen nehéz lesz a visszavágó”

A játékvezetõvel nem foglalkozott | Nem akartak kockáztatni

Pep Guardiola egyszerûen értelmezte a Milan ellen idegenbeli 0-0-át a BL negyeddöntõjének visszavágóján, miután szerinte ez az eredmény egyértelmû: ha gyõznek a visszavágón továbbjutnak, ha erre képtelenek, akkor nem. A katalán szakvezetõ az esetleges játékvezetõi tévedésekrõl szokásához híven nem beszélt, inkább a csapat szurkolóihoz szólt, hogy jöjjenek ki a Camp Nouba jövõ kedden, és segítsék a csapatot.

„Ez az elsõ alkalom, hogy döntetlent játszunk idegenben, aminek egyértelmû olvasata van; ha nyerünk a visszavágón továbbjutunk, ha nem, a Milan jut tovább.”

„Ez a pálya mindig nagyon rossz állapotban van, mert nem süti a nap, nem tud levegõzni a gyep. Minden nehézség ellenére jól küzdöttünk, tartottuk a labdát és domináltunk a játékban. A szünetben arról beszéltünk, hogy nem szabad túl sokat kockáztatunk, de még így is 17 alkalommal lõttünk kapura kilenc saját nevelésû játékossal felállva. És Puyol beérte Miguelit, mint a klub második legtöbb meccsen pályára lépett futballistája.”

„A szurkolók nem pártolhatnak el mellõlünk kedden. Ezek a játékosok túl sokat bizonyítottak, és túl sokat adtak már ahhoz, hogy most egyedül hagyjuk õket. Tudom, hogy a szurkolók ki fognak jönni a meccsre.”

Borzasztó a pálya talaja

„Valamit tenni kellene ez ellen. Mi ott játszunk, ahol mondják, hogy játszanunk kell, de nem hiszem, hogy a Milan és az Inter ilyen állapotú pályán szeretnének futballozni. Sajnálom, hogy ez a helyzet a foci és a szórakoztatás szempontjából.

Ha nem fújtak tizenegyest, nincs mirõl beszélni

„Ha a játékvezetõ nem fújt, bizonyára nem látta az eseteket. Nem történt semmi, ha gyõzni szeretnél, minden akadályon felül kell kerekedned. Ezt nagyon sokszor meg is tettük már, még akkor is, ha sokszor ennek az ellenkezõjét lehet hallani. Egyszerûen jobban kell tennünk a dolgunkat, más út nem létezik.”

Ha a Milan elégedett, az a Barçának dicséret

„A Milan ellen soha nem mehetsz biztosra, és soha nem dönthetsz el teljesen egy párharcot. De saját magunkat adtuk egy rendkívül megterhelõ mérkõzésen, õk pedig elégedettek az eredménnyel, aminél nagyobb dicséretet nem kaphat az ember egy hétszeres BEK-gyõztestõl. Azonban a visszavágó szörnyen nehéz lesz.”