Abidalt megmûtötték, jól indult a rehabilitációja

Sandro Rosell nyilatkozott | A család kérésére nincs sok információ

Kedden nap közben kilenc órán át mûtötték Éric Abidalt a barcelonai Hospital Clínicben, akin hosszú várakozás után végre elvégezték a máj transzplantációt, a szükséges szervet az unokatestvére adta neki. Elõbb az unokatestvérét, Gerardot mûtötték meg, ezt követte a barcelonai játékos operációja, mely minden jel szerint jól sikerült.

A család kérésére csak minimális információszolgáltatásra lehet számítani mind most, mind a késõbbiekben. Azt ugyanakkor közölték az orvosok, hogy a kedden este befejezõdött mûtétet követõ 48 óra kulcsfontosságú lesz, ebben az idõszakban folyamatos megfigyelés alatt tartják a játékost, aki ezután is hosszú rehabilitációra készülhet.

A keddi nap szépsége volt, ahogy a Camp Nou közönsége gyakran megemlékezett a futballistáról, skandálva a nevét, és a mezszáma alapján, a meccs 22. percében külön bíztatták a beteg játékost.

Szerdán már Sandro Rosell klubelnök nyilatkozott Abidal állapotáról, és szerencsére pozitív hangot ütött meg.

A mai egy csodás nap lehet, és elsõsorban Éric Abidal gyógyulása miatt lehet az. Õ is és az unokatestvére is rendben gyógyul. A család kérésére mást nem mondhatok, de azt igen, hogy az elsõ fejlemények pozitívak” – nyilatkozta az elnök.