Pep: A saját feladatunkat elvégeztük””

Most már csakis a Levantéra gondol | Abidalnak ajánlotta a sikert

Josep Guardiola nem akart a Real Madrid szerda esti meccsérõl beszélni, hanem elõször gratulált együttesének az elvégzett munkáért és a sorozatbeli tizedik bajnoki gyõzelemért, majd a májátültetésen átesett Eric Abidalnak ajánlotta a kedd esti sikert. Guardiola dicsérõen szólt Pedróról és Alexisrõl, valamint újságírói kérdésre válaszolva nem tulajdonított nagy jelentõséget a nyomásnak a Madrid eredményességét illetõen. 

 

 

„Elvégeztük a feladatunkat, mostantól már csakis a Levante elleni találkozóra koncentrálunk, mely óriási veszélyeket rejt magában. Nem foglalkozunk azonban a madridi derbivel, mivel nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy sorozatban tizedszer is gyõztünk a Ligában, illetve azzal, hogy Ericnek és az unokatestvérének, Gerardnak egy gyõztes meccset tudunk ajánlani. Már átestek a mûtéten, és azt az információt kaptam, hogy a következõ órák és napok döntõ fontosságúak Abidal gyógyulását illetõen. Nagyon bízunk abban, hogy sikerrel veszi az akadályokat és teljesen felépül.”

Nagy érdem így legyõzni a Getafét

Nagy türelemre volt szükségünk ahhoz, hogy két vállra fektessük ezt a Getafét, mert ellenfelünk remekül védekezett. Ezt azért hangsúlyoznám, mivel õsszel hasonló találkozót játszott a két együttes, amin az eredmény és a mutatott játék is hagyott némi kívánnivalót maga után.”

Pedro egyre jobb formába lendül

„Habár idén a gólszerzés nem ment Pedritónak, számomra õ mindig egy biztos pont, tudom, mit várhatok tõle. Gólokat szerez, nagy dinamikával futballozik és nagyon fegyelmezett.”

Alexis és Messi teljesítménye

„Alexis nagy mérkõzésen van túl, míg Messi azért teljesített haloványabbul annál, mint ahogy szokott, mert a Getafe kilenc emberrel védekezett, így pedig nem könnyû területet találni.”

A nyomás nem döntõ jelentõségû

„Hogy a Real Madrid félne attól, hogy esetleg beérjük õket? Nem hiszem, hogy ez igaz, ezen a szinten a csapatok már képesek elviselni a rájuk nehezedõ nyomást, amire tökéletes példa volt a Valencia és a Málaga elleni meccsük, amiket a média által hangoztatott teher ellenére is könnyedén megnyerhettek volna.”