Pep: Gratulálok a Madridnak, bajnok lesz””

Hiányzott a veszély a csapat játékából | Piquérõl is beszélt

Josep Guardiola gratulált a Real Madridnak a 2-1-es, Barça felett aratott gyõzelméért, és hozzátette: a fõvárosi gárda lesz a bajnok idén. Guardiola a mérkõzést elemezve elmondta, hogy alapvetõen nem teljesített rosszul az együttese, ám hiányzott a játékából a veszély, az átütõerõ, amivel egy Madrid ellen meccset lehet nyerni. Pep ugyanakkor kiállt a döntései, azaz Tello és Thiago szerepeltetése mellett, illetve szólt Piquérõl is.

„Gratulálok a Real Madridnak a gyõzelemért, és azért, mert meg fogja nyerni a bajnokságot. Eleinte sok labdát adtunk el, de a találkozó jelentõségét és nehézségét figyelembe kell azért vennünk, ha a hibákról beszélünk. Az elsõ góljuk megfogott minket, ám még így is egyenlíthettünk volna a szünet elõtt. A második játékrészre ugyan más mentalitással futott neki az együttesem, de valami hiányzott a mai napon. Úgy vélem, alapvetõen nem volt ez egy rossz teljesítmény, azaz felnõttünk az összecsapás szintjéhez, de hiányzott a veszély a játékunkból.”

„Szépen megnyitottuk a pályát, területeket teremtettünk Alvessel és Tellóval a szélen, ennek ellenére valamiért nem sikerült ezt kihasználnunk. Nem sikerült sok helyzetet kialakítanunk, a védelmek nagyon jól tették a dolgukat, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az ellenfél a Real Madrid volt, mely fizikailag egy nagyon erõs együttes.. Augusztus óta rengeteg találkozót lejátszottunk, s az ilyen dolgok ennyi idõ és ilyen meccsterhelés után megtörténnek… Pláne akkor, ha – ismétlem – az ellenfeled a Real Madrid.”

„Nem éreztem úgy, hogy alárendelt szerepben lettünk volna a mérkõzésen, kivéve az utolsó 5-7 percet, amikor nem nagyon tudtunk felfejlõdni. Ezen kívül azonban mi irányítottuk a játékot. A csalódottság nem a megfelelõ szó arra, hogyan érzünk a londoni és a mai vereséget illetõen.”

„Talán hibáztam, talán Cescet kellett volna a kezdõcsapatba jelölnöm. Ki tudja? Azzal, hogy veszítettünk, nem nagyon lehet igazam. Már pár napja eldöntöttem, hogy így fogunk felállni, és most úgy néz ki, rosszul döntöttem, hiszen nem tudtunk nyerni.”

Nem tudom eltitkolni, hogy rosszul érzem magam az emberek miatt, akik kijöttek a stadionba, de sajnos ez a játék része, szégyellni valónk pedig nincs, mert mindent megpróbáltunk.”

A Chelsea elleni visszavágáról 

„Hatással lehet-e a játékosokra a keddi meccsen ez a két vereség? Meglátjuk. Szerintem nem, mert ezek a labdarúgók már nagyon tapasztaltak, számos helyzetbõl felálltak már és ebbõl is fel fognak. Pontosan tisztában vannak vele, hogy a Chelsea egy erõs csapat. Vasárnap elkezdünk felkészülni arra az összecsapásra.”

Piqué nélkülözése

„Nem, nem beszéltem Gerarddal a meccs után. A játékosok fáradtak, szomorúak, nincs értelme velük ilyenkor beszélgetni. Ha most nyertünk volna, nem kérdeznétek Piquérõl. Ha Piqué játszott volna Mascherano helyett, most Mascheranóról kérdeznétek. Úgy gondoltam, hogy ez az összeállítás a legerõsebb jelenleg, így ebben a felállításban küldtem pályára a csapatot.”