Legfõbb érdemünk, hogy folyamatban nyertünk””

Pep gratulált a Madridnak | Nem örült a tizenegyeseknek

A Real Madrid szerdán este megnyerte a spanyol bajnokságot, miután gyõzni tudott az Athletic Club ellen Bilbaoban, és ugyan ezt elõre nem tudhatta Pep Guardiola, a tréner elõre – ismét – gratulált a riválisnak. A Málaga elleni meccsen kapott két tizenegyes kapcsán ugyanakkor sejtetõen megemlítette: nem most kellett volna kétes büntetõket befújni a Barcelonának, inkább korábban kellett volna jobban odafigyelni, mert az szerinte irreális volt, hogy korábban 13 pontra is voltak a Real Madridtól. Attól a Madridtól, mely „jogosan nyerte meg a bajnokságot”.


„A Liga nagyon hosszú sorozat, és aki megnyeri, mindig megérdemli. De ott vannak a képek, videók, voltunk már 13 pontra is a Madridtól, és ekkora különbség nincs. A Madrid teljes joggal nyerte meg a bajnokságot, de idén nagyon sok minden történt, ami rejtve maradt a mi némaságunk miatt. De ez már elmúlt.”

„Most befújtak nekünk két tizenegyest, amik nem esnek jól, mert most már nincs rájuk szükség, most már tökmindegy.”

A csapat hozzáállása dicséretes

„Elégedett vagyok minden miatt, amit láthattunk, soha nem könnyû úgy küzdeni tovább, hogy már nincs esélyed a bajnoki címre, de elõttünk van még a kupadöntõ, és jól fel kell készülnünk. Szerintem jó meccset játszottunk, az emberek jól szórakoztak, a hátralévõ mérkõzéseket is a lehetõ legjobban kell lejátszanunk.”

A közönség õt éltette

„Nagyon hálás vagyok a közönség elmúlt években mutatott szeretete miatt. Mindig kedvesek voltak velem, mind a pályán, mind azon kívül, ha az utcán találkoztak velem. Hálás vagyok, nem tudom, mit szeretnétek, mit mondjak, itt vannak a szívemben.”

„Ennek a klubnak az ereje mindannyiunkat jobbá tesz. Nem tudom, hogy én mit adhattam a klubnak, de mindig a klub ad sokkal többet neked. Azért megyek el, hogy ismét azt érezzem, szükségem van a futballra. Most ez nem így van, ezért megyek el.”

A rekordokról

„Az a tény, hogy megdöntik a rekordokat, azt üzeni, a Madrid jobban teljesített, de miénk az az érdem, hogy amit mi elértünk, folyamatban értük el. Nem egyszer nyerni nehéz, hanem folyamatosan, annyi idõn keresztül. Ez a mi legfõbb eredményünk, érdemünk. A számok arra vannak, hogy megdöntsék õket, lesz majd egy nap, amikor valaki felülmúlja az eredményeinket, és lesz majd egy másik nap is, amikor a Barcelona azokat a számokat fogja túlszárnyalni.”