Egyszer majd elmondják: jó focit játszottunk””

Guardiola elégedetten távozik | Az utolsó sajtótájékoztatója

Boldogan nyilatkozhatott utolsó barcelonai sajtótájékoztatóján Pep Guardiola edzõ, aki egy újabb trófeával zárja a négy éves idõszakot. A szakvezetõ szerint a Barça jó idényt produkált, több címet is nyert, ezen a döntõn pedig fõként az elsõ 35 perces játékával érdemelte ki a gyõzelmet. Pep ismét elmondta, hogy elfáradt, pihennie kell, így most biztosan nem vállal állást máshol sem.

Nagyon jó évünk volt, négy trófeát nyertünk, ez a kupagyõzelem értelmet ad a korábbi címeknek is. Szerintem jó meccset is játszottunk, az elsõ 35 percünk remekül sikerült, a második félidõben nem voltunk olyan élesek, és az Athletic alaposan meg is nehezítette a dolgunkat.”

Elfáradt, pihennie kell

„A távozásom elsõszámú oka a fáradtság. Talán folytathattam volna, de ha fáradt vagyok, akkor nem csak erre a kispadra, hanem bármelyik másikra is fáradt lennék. Az a fontos, hogy a játékosok folytatják itt, az alapok le vannak fektetve.”

A korszak mérlege

„Sok nagy csapatot láthattunk már a foci történetében, nekem nem is volt lehetõségem arra, hogy az összeset lássam. De meg vagyok gyõzõdve róla, hogy szép emléket adunk majd sokaknak, és az emberek idõvel azt mondják majd: ezek a srácok jó focit játszottak, szerették nézni a meccseiket.”

Messitõl azt tanultam, hogy hogyan legyünk versenyképesebbek. Talán nyertünk volna címeket nélküle is, de 14-et biztosan nem.”

„Az a folyamat, hogy ezt a játékot játsszuk, nem velem kezdõdött, csak annyi történik, hogy mindenki hozzáadja ehhez a rendszerhez a maga ötleteit: Büszke vagyok arra, hogy egy elképzelést folytattam, egy olyan folyamatot, mely már jó ideje tart.”