Méltó ünnepség a Király Kupának

Látványos show a Camp Nouban | A kapitányok megköszönték a szezont

A szokásoknak megfelelõen ünnepelte meg újabb elhódított kupáját az FC Barcelona szombat este a Camp Nouban. Az Athletic Bilbao elleni gyõztes spanyol Király Kupa finálé után közel egy órás fieszta várta a kilátogató szurkolókat, hogy együtt búcsúztassák a 2011-2012-es klubszezont. Az ünnepség ezúttal jóval visszafogottabb volt, csupán a négy csapatkapitány szólalt fel és köszönte meg a szurkolók támogatását.

A sikerrel megvívott spanyol kupadöntõt követõen a Barcelona bejelentette, hogy szombat este ünnepséget tart a Camp Nouban. A katalán klub ezúttal négy kupát ünnepelt, melyet a szezon során nyert, azonban a korábbi évektõl eltérõen rövidebb és visszafogottabb fieszta sikeredett, noha a látványelemekkel idén sem volt probléma.

A nagyobb beszédek is elmaradtak, csak a gárda kapitányai szólaltak meg a pálya négy különbözõ pontjain. Puyol, Xavi, Valdés és Iniesta is megköszönte a szurkolók támogatását erre a szezonra, azonban Pep Guardiola nem beszélt.

Ezt követõen zenekarok léptek fel, az együttes körbevitte a stadionban a Kupát, majd egyenként szólították be a játékosokat a pályára. Természetesen Eric Abidalnak járt a legnagyobb taps, azzal együtt, hogy nem tudott ott lenni a fiesztán. A bevonulást követõen további látványos elemekkel fûszerezték a rendezõk a showt, majd a legvégén a tüzijáték sem maradhatott el.

A Barcelona tehát méltó módon ünnepelte meg a Pep Team 14. címét, és a Barcelona 26. Király Kupa sikerét. A folytatás immáron Tito Vilanován és a jövõ Barcelonáján múlik.