Tito: Ismét Messi volt a különbség””

Beszélt Villáról | Elégedett a fiatalok teljesítményével is

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Tito Vilanova elégedetten nyilatkozott együttese 8-0-ás, vasárnap hajnali gyõzelme után, amit a Raja de Casablanca ellen ért el Marokkóban. Vilanova kifejezte örömét azzal kapcsolatosan, hogy most már számíthat Leo Messire, illetve dicsérte a fiatalokat, akik „mindig azt nyújtják, amit elvárunk tõlük”. Tito elárulta a véleményét a Katalán Szuperkupa körüli helyzetrõl is. 

„Amikor nálad játszik a világ legjobb játékosa, aki képes arra, hogy gólokat szerezzen, akkor ez a labdarúgó általában el is dönti a találkozókat. Messi ismét bebizonyította, hogy õ ez a típus, az, aki a különbséget jelenti.”

A találkozóról

„Remek lehetõség volt ez a meccs a számunkra, hogy a játékosok fontos játékpercekhez jussanak az elõkészület során – mindezt egy olyan együttes ellen, mely futásra kényszerít. Már képet kaptunk a Raja de Casablanca erejérõl az Athetic Bilbao elleni mérkõzésük alapján, így nem ért váratlanul minket az a minõség, amit képviseltek, és fel tudtunk készülni rájuk.”

A tehetségek?

„A fiatalok mindig azt nyújtják, amit elvárunk tõlük. Nagyon magas színvonalon futballoztak ezúttal is.” 

Villa meglepetés volt

„Meglepõdtem, amikor edzésbe állt, hiszen az õ esetében egy hosszú és súlyos sérülésrõl beszélünk. Amikor teljesen felépült, tárt karokkal várjuk. Nagyon sokat erõsödött az elmúlt egy hónapban.”

A Katalán Szuperkupáról

„Tisztában vagyok vele, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki elégedett lesz egy döntést illetõen, ám szeretném, ha megértenék az egyesület elhatározását. Szeretném, ha megértenék az álláspontunkat, mert a következõ héten kezdenek el munkába állni a spanyol válogatott játékosok, majd a rá következõ héten két alkalommal is pályára lépünk (a Manchester United és a Dinamo Bukarest ellen – a szerk.). Mi több, ezután válogatott játéknap következik… Közöltem a vezetõséggel az aggályaimat és az egyesület ezek után döntött úgy, hogy a B csapattal áll ki a Katalán Szuperkupán.”