Esõs párizsi este: 2-2

Tizenegyesekkel a Barça gyõzött | Hasznos felkészülési meccs

A Barcelona 2-2-es döntetlennel zárta idei harmadik elõkészületi mérkõzését Párizsban, a Paris Saint Germain ellenében. Rendezett, alapvetõen elfogadható színvonalú játék, két tizenegyes és két mezõnygól mindkét oldalon. A Barcelona alapvetõen megfelelt Párizsban, és a játékidõ vége után rendezett gyors büntetõpárbajban gyõzött is, bár ennek nincs túl sok jelentõsége.

A találkozót csak Lionel Messi játszotta végig, mindenki mást vagy becserélt, vagy lecserélt Tito Vilanova. Érdekesség volt, hogy az elsõ félidõben Xavi és Iniesta posztján Sergi Roberto és Rafinha játszottak, utóbbi szerezte ráadásul a vezetõ gólt a meccs 7. percében. Volt csere a kapuban is, eleinte Valdés, a folytatásban Pinto védett, aki a büntetõpárbaj alkalmával két tizenegyest is hárított. A Barcelona részérõl a büntetõket Messi, Xavi, Cesc és Piqué lõtték be, amivel megnyerte a mérkõzést a gárda.

A második félidõben már pályára lépett az Európa-bajnok spanyol csapat gerince is, Fábregas, Xavi és Iniesta, mivel õk még csak most kezdték el a felkészülést, csak félórát töltöttek a gyepen. Jóval többet játszott viszont Sergio Busquets, aki most is a középpálya ura volt, nagyrészt õ tette lehetõvé, hogy Rafinha és Sergi Roberto szabadon futballozhatott. Ez ugyanakkor intõ jel is, mert Busquetsnek nincs igazán helyettese a keretben.

A meccs azért rávilágított arra, hogy pontrúgások után továbbra is lehet gondja az együttesnek, Camara ugyanis teljesen tisztán fejelhetett kapura egy szöglet után a 82. percben, ami gólt is eredményezett.

A meccs föltétlenül hasznos felkészítõ volt, jó iramban, helyenként élvezhetõ meccset játszott a két csapat, ami pozitív hír, hiszen többen csak most kezdtek el edzeni, és egyébként is van még két hét a bajnoki rajtig.

PSG – FC Barcelona: 2-2 (0-1)
Tizenegyesekkel: 1-4
Párizs, Parc des Princes
50.000 nézõ
Vezette:
Saïd Ennjimi

PSG: Douchez; Jallet, Alex, Sakho, Maxwell; Bodmer, Rabiot, Pastore; Lavezzi, Nené és Ibrahimovic. Cserék: Sirigu, Bisevac, Tiené, Camara, Luyindula, Hoarau, Gameiro, Matuidi, Armand és Verratti.

FCB: Valdés (Pinto 45′); Alves (Tello 78′), Puyol (Bartra 45′), Mascherano (Piqué 64′), Planas (Montoya 45′); Busquets (Dos Santos 45′), Sergi Roberto (Xavi 64′), Rafinha (Cesc 64′); Alexis (Pedro 64′), Afellay (Iniesta 64′), Messi.

Gólok: Rafinha (7’), Messi (52’ tizenegyesbõl), illetve Ibrahimovics (60’ tizenegyesbõl), Camara (82’).