Tito: A nehéz elõszezont preferálom””

Kiemelte Abidal jelenlétének a fontosságát | Puyol egyre jobb állapotban

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Tito Vilanova úgy érzi, elégedett lehet együttese párizsi teljesítményével. Vilanova elárulta, hogy a találkozó lényege az erõnlét fejlesztése volt, így ezért játszottak azok többet, akik már három hete edzenek, illetve ezért kevesebbet az Európa-bajnokságot nyert spanyol játékosok. Tito úgy véli, egy nehezebb elõszezon jóval hasznosabb, hiszen a felkészülés célja a megfelelõ színvonal elérése.

„A mérkõzéstõl azt vártuk, hogy a játékosok erõnléti állapota javuljon, így a játékperceket az alapján osztottuk el, hogy ki mióta edz teljes értékûen. Messi végig a pályán volt, mert az volt a célom, hogy a lehetõ legtöbb idõt töltse a pályán. Eleinte 80 percet szántam neki, ám a meccs közben jelezte, hogy rendben van, s mivel én is így láttam, nem cseréltem le.”

Neymarról

„Tévedtek, mi nem beszélünk Neymar leigazolásáról, a média beszél róla.”

A sikertörténet folytatása a cél

„A labdarúgásban a korszakos csapatok élettartama rövid, általában 4-5 évig vannak a futball csúcsán. Az elmúlt négy évben sok mindent nyertünk, a célunk az, hogy meghosszabbítsuk ezt a korszakot.”

A keményebb elõszezon híve

„Elõnyben részesítem az olyan elõszezont, mely során nehezebb ellenfelekkel találkozunk, mert így hamarabb elérjük a megfelelõ színvonalat. Azért dolgozunk, hogy kellõ fordulatszámon pörögjünk pár héten belül.”

Puyol egyre jobb állapotban van

„Lassan egy hete teljes értékû edzésmunkát végez, a meccs elõtt megfelelõ állapotban láttam, így egy félidõt játszhatott. Jól teljesített és nem okozott gondot neki ismét felvenni a ritmust.”

Abidal jelenléte rendkívül fontos

„Abidalt látni mindenki számára egy öröm, illetve azt is öröm látni, hogy már jobban van a betegsége után. A játékosok elégedettséggel nyugtázták, hogy ott volt az öltözõben, Abi jelenléte nagyon fontos a számunkra.”