Hibátlan elõszezon: 0-2

Messi és Afellay találtak be a Dinamo ellen | Fontás és Villa is visszatért

Az FC Barcelona az utolsó felkészülési találkozóján 2-0 arányban legyõzte a Dinamo Bukarest együttesét Messi és Afellay góljaival. A román fõvárosban megrendezett összecsapáson a Barça dominált, támadólag lépett fel és ígéretes lehetõségeket dolgozott ki, ám a végjátékban pontatlan volt, valamint nem is erõltette meg magát túlzottan. A Dinamo az elsõ félidõben egyáltalán nem, a második félidõben pedig csak elvétve jutott el a katalán kapuig.  A találkozót a Valdés, Alves, Piqué, Bartra, Alba, Cesc, Xavi, Busquets, Alexis, Messi, Pedro összeállításban kezdte a Barça, mely alapvetõen jól állt hozzá az utolsó felkészülési mérkõzéséhez, hiszen már a harmadik percben megszerezte a vezetést. 0-1, a hazai védõk több alkalommal sem tudtak felszabadítani, a játékszer Alexishez került, aki Messihez passzolt, az argentin pedig kilõtte a hosszú alsót. 

Az egész mérkõzésre jellemzõ volt, hogy a Barcelona korántsem feszegette a határait, amibõl az következett, hogy izgalmas és mozgalmas percek nem igazán voltak az összecsapás folyamán. A gránátvörös-kékek ennek szellemében támadtak, a labdát jól megjáratták, és nem mentek bele semmilyen kényes, sérülésveszélyes szituációba. Mindezek ellenére Messi vezetõ gólja után az elsõ játékrészben könnyedén növelhette volna az elõnyt Alves, Pedro vagy éppen maga Messi is, ám vagy a hazaiak mentettek vagy az említett játékosok nem céloztak eléggé pontosan. 

A szünetben több cserét is végrehajtott Tito Vilanova vezetõedzõ, így pályára lépett Montoya, Sergi Roberto, Adriano, Afellay, Mascherano és Iniesta. A második játékrészben sem változott a játék képe, a Barça dominált és ígéretes lehetõségeket teremtett, annyi újdonság viszont volt az elsõ félidõhöz képest, hogy a Dinamo is tudott némi veszélyt kifejteni Valdés kapujára. 

Komoly helyzetekre nem kell gondolni, annál stabilabb volt a katalánok védelme, ám Tucudean lehetõségénél az 55. percben mind Bartrának, mind Valdesnek figyelnie kellett, hogy ne egyenlítsen a Dinamo. A játéknál sokkal fontosabb volt, hogy visszatérhetett az együttes két, súlyos sérülésbõl felépült játékosa, Andreu Fontás és David Villa; elõbbit a 62. percben, utóbbit a 73. minutumban küldte a pályára Vilanova vezetõedzõ. Egyébként beszállt még a csapatba Rafinha és Tello is.

A mérkõzést végül Afellay zárta keretbe, amivel a hosszabbításban kialakult a 2-0-ás végeredmény. 0-2, Mascherano indította remekül a kiugró Afellayt, aki pazar megoldást választva emelt a hazaiak hálóõre felett a kapuba. A mérkõzés egy klasszikus edzõmeccs volt, ahol a Barça érezhetõen sokkal inkább a felkészülésre és a játékpercekre, mintsem az eredményességre helyezte a hangsúlyt. 

Következik egy válogatott játéknap, majd egy hét múlva már rajtol a Liga, és a katalánok augusztus 19-én, vasárnap 21 órakor a Real Sociedadot fogadják a Camp Nouban.

Dinamo Bukarest – FC Barcelona: 0-2 ( 0-1 )
Bukarest, Stadionul Dinamo 
15.032 nézõ

Vezette:
Adrian Viorel Cojocaru

Dinamo Bukarest: Balgradean, Nica, Pulhac (Mucat, 64′), Matei (Rus, 68′), Munteanu, Alexe, Boubacar, Curtean (Axente, 57′), Grigore (Scutaru, 85′) , Tucudean (Danciulescu, 77′) és Koulibaly (Luchin, 61′).

FCB: Valdés – Alves (Montoya, 46′), Piqué (Mascherano, 46′), Bartra (Fontás, 62′), Alba (Adriano, 46′) – Cesc (Iniesta, 46′), Xavi (Ilie, 62′), Busquets (Sergi Roberto, 46′), (David Villa, 73′) – Alexis (Afellay, 46′), Messi (Rafinha, 77′), Pedro (Tello, 62′).

Gólok: 0-1, Messi (3′); 0-2, Afellay (91′).