Tito: Song meg fog lepni mindenkit””

Két dolgot emelt ki: Villa visszatérését és a csapat reakcióját 1-1 után

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Tito Vilanova a Real Sociedad elleni meccs (5-1) után elégedetten nyilatkozott, és alapvetõen két dolognak örült nagyon a mérkõzéssel kapcsolatosan: Villa visszatérésének és együttese reakciójának az egyenlítõ találat után. Vilanova továbbá beszélt az új igazolásról, Alex Songról, aki szerinte mindenkit meg fog lepni, valamint kifejezte elégedettségét a keret mélységét illetõen.

„Mindig is örömteli gyõzelemmel kezdeni a szezont, pláne hazai környezetben. Fõként két pozitív dologról beszélhetünk: az egyik a csapat reakciója a bekapott gólra, a másik pedig Villa visszatérése. Habár edzõmeccsen már pályára léphetett, a tétmérkõzés más, ráadásul gólt is sikerült szereznie. Óriási lökést fog neki ez adni morálisan, és segíteni abban, hogy dolgozzon tovább a csúcsformája eléréséhez.”

Kapott gratulációt az elsõ meccse után?

„Az az igazság, hogy nem nagyon volt idõm megnézni, hogy kaptam-e üzeneteket, mert terveztem a jövõ heti edzéstervet, valamint a Gamper Kupát illetõen is voltak teendõk.”

Song mindenkit meg fog lepni

„Segíteni fog az együttesnek a hosszú szezon során, valamint centimétereket ad az együttesnek, hiszen nem vagyunk magasak, a levegõben nehézségeink vannak. Nagyon jó labdarúgó, aki mindenkit meg fog lepni a teljesítményével. Busquets nem tud minden meccsen pályára lépni, mélységet ad az együttesnek, ráadásul tud a védelem közepén is futballozni. Nagyon hasznos játékos, aki három poszton is képes magas szinten teljesíteni.”

Elégedett a kerettel

„Rendkívül meg vagyok elégedve a kerettel. David egy súlyos sérülésbõl tért vissza, és ennek ellenére remek tempóban szállt be a meccsbe. Nagyon örülök, hogy most már egészséges, mert az elmúlt év atipikus volt a sérüléseket és a betegségeket illetõen. A keret mélysége megfelelõ, bár ez nagyon sok tényezõtõl függ, például a már említett sérülésektõl is. Reméljük, idén elkerülnek minket.”

A Szuperkupa megnyerése a cél

„Aki ebben a klubban nevelkedett, az pontosan tudja, hogy itt nincs olyan meccs, amit nem akarunk megnyerni. A Spanyol Szuperkupa nem egy jelentéktelen trófea, ellenkezõleg, nagyon nagy presztízzsel bír.”

Piqué, Iniesta és Alexis pihentetésérõl

„Nem a hétközi, Real Madrid elleni meccs miatt nem voltak ott a pályán a kezdõ sípszótól fogva, hanem azért, mert a válogatottjukkal sokat utaztak az elmúlt napokban, ránk pedig a szuperkupa után is nehéz bajnoki meccsek várnak. A szezon nagyon hosszú.”

Alba teljesítménye remek volt

„Sosem könnyû debütálni a Camp Nouban. Azt a szintet hozta, amit elvárunk tõle. Nem hiszem, hogy támadásban bármiféle problémája lesz, mert mind õ, mind Alves számíthatnak a társakra.”