Tito: Ezt kérjük Víctortól””

Megvédte a kapusát | Semmi sincs lefutva, a Madrid nagyon jó csapat

Nem okolta Víctor Valdést Tito Vilanova a csütörtök este elkövetett hibájáért, sõt, kiemelte, hogy a kapus játékban való részvétele továbbra is kulcsfontosságú kell legyen a csapat számára. Tito nagy vonalakban elégedett volt az eredménnyel, de a mutatott teljesítmények alapján megjegyezte, hogy a 3-1-es eredmény igazságosabb lett volna.

A hiba

„Víctortól ezt kérjük, hogy ezzel kezdõdjön a kombinatív játékunk. Arra fogjuk sarkallni õt, hogy továbbra is játsszon lábbal, és ezzel segítse a csapatjátékot.”

„Ez nem pech, hanem a pillanatnyi játék következménye. 3-1-es eredménnyel mentünk mindannyian elõre, ez is igaz, de ezek következményei a játék képének. Ezt kérjük Víctortól. Nem futballozhatunk jól, ha a játékunkat nem a kapustól indítjuk.”

A játékra nem lehet panasz

„Nagyon jó mérkõzést játszottunk, domináltuk a játékot, voltak lehetõségeink… Elõnybe kerültünk a párharcban. Az kétségtelenül tény, hogy meleg volt, de azt gondolom, hogy kézben tartottuk a mérkõzést és az ellenfelet, és jóval több helyzetünk volt. Beállíthattuk volna a 4-1-et, de az ellentámadásból 3-2 lett. Ezzel együtt feltétlenül elégedett vagyok.”

A gyors egyenlítés értéke

„Szerencsénk volt, hogy gyorsan gólt tudtunk szerezni Cristiano találatát követõen, ami mindig nagy segítség. Elégedettek vagyunk, az eredmény nem döntõ, egyik oldal számára sincs veszve semmi. Mindig jó, ha gyõzöl, nekik kell gólt rúgniuk, de elérhettünk volna egyel jobb eredményt is, és a 3-1 igazságosabb lett volna. De egy Madrid elleni párharc soha nincs lezárva, amíg nincs vége.”

Elismerés az ellenfélnek is

„A Madridnak vannak nagyon jó játékosai. Sok más futballista nem futott volna így oda Víctorhoz, ez is bizonyítja, hogy tenni kell a sikerért. Nem kell elvenni az érdemeikbõl, a Madridban ott van a képesség, hogy akár gólhelyzetek nélkül is képes villámgyorsan gólt szerezni.”

Játékvezetés

„Nem meglepõ számomra, hogy Mourinho a játékvezetõrõl beszélt. Én nagy általánosságban elégedett voltam Clos Gómez munkájával”