Xavi: Ráfizettünk a méla kezdésre””

Gratuláció a Real Madridnak | A rossz kezdés és a kiállítás sok volt

A Barcelona nem tudta megnyerni szerdán a spanyol szuperkupát, miután 2-1-re kikapott Madridban. Az eredmény alakulása a meccs elsõ félórájának tükrében már pozitívum, ettõl függetlenül természetesen csalódás a játékosok számára, hogy nem tudták hazavinni a kupát. A katalán csapat játékosai közül Pedro és Xavi nyilatkozatait emeltük ki.

Pedro:

„Az igaz, hogy emberhátrányban, egy ilyen riválissal szemben borzasztó nehéz játszani, de így is tartottuk magunkat a játékfelfogásunkhoz, törekedtünk arra, hogy legyen nálunk a labda, legyenek helyzeteink, és meg is tudtuk volna fordítani az eredményt, ez sajnos nem sikerült. Nagy kár érte.”

„Õk nagyon erõsek voltak az elsõ félidõben, keményen kezdtek, és húsz perc alatt szereztek is két gólt. Ezt követõen a kiállítás meghatározó volt számunkra. A második félidõben nagyon motiváltan léptünk pályára, bíztunk benne, hogy meg tudjuk fordítani az állást, de ez nem jött össze.”

„Nem arról van szó, hogy mi sokat hibáztunk, hanem õk támadtak le nagyon keményen az elsõ húsz percben, ebbõl szereztek két gólt. A fociban benne vannak az ilyen dolgok, gratulálunk az ellenfélnek. Nagy veszteség, hogy ez a cím elúszott, de a játékunk miatt elégedetten távozunk.”

Xavi:

„Eleinte sok gondunk volt, akadtak negatív fejlemények, például az, hogy Alves az utolsó pillanatban megsérült, Jordi Alba pedig bemelegítés nélkül lépett pályára. Ez nem kifogás, de az tény, hogy egy kicsit hûvösen, mélán kezdtünk, és erre ráfizettünk.”

„A kiállítás után tudtuk játszani a saját játékunkat, és végül meg is nyerhettük volna a kupát, de ez végül nem volt lehetséges. Gratulálunk a Madridnak. Mi felülkerekedtünk önmagunkon, annak ellenére, hogy tíz emberrel játszottunk, volt két-három tiszta gólhelyzetünk.”

„Most a bajnokságra kell koncentrálnunk. Ezt a címet elveszítettük, de a legfontosabbak még hátra vannak.”