A makulátlan rajtért

Háromból hármat nyerhet a Barça | Az új Valencia olyan, mint a régi

A hosszú válogatott szünet elõtt az utolsó bajnoki következik a Barcelona és a többi csapat számára a spanyol bajnokságban. Ezért, és az ellenfél miatt is különösen fontos találkozó lesz ez,hiszen a Valencia ellen egy esetleges siker azt jelentené, hogy a Barça háromból három bajnokit nyer, és biztosan megtartja a helyét a bajnokság élén. A rivális a korábbi évekhez hasonlóan idén is megkülönböztetett figyelmet érdemel, amit az is jól mutat, hogy a Real Madrid ellen is pontot tudott szerezni idegenben.

A Turia-partiak a megszerzett pontok alapján talán nem tûnnek olyan erõs csapatnak az idei szezonban, hiszen eddig mindössze két döntetlent tudtak elérni, ám a játékuk mást mutat. Mindenképpen nagy eredmény, hogy a Real Madridtól idegenben tudtak pontot lopni, és elsõsorban az elbizakodottságuknak köszönhették, hogy hazai pályán 3-1-rõl nem verték meg a Deportivót egy kifejezetten látványos meccsen.

Az elsõ félidõben gálázó fehérmezesek bemutatták, hogy roppant gólképes csapatot alkotnak, melynek játékstílusa nem sokat változott a korábbi évekhez képest, hiába változott az edzõ személye. A Szpartak Moszkvához távozott Unai Emery helyett most már az a Mauricio Pellegrino vezeti a Valenciát, aki játékosként többek között a Barcelonát is szolgálta bõ tíz évvel ezelõtt.

A Valenciából hiányozni fog az elõzõ fordulóban kiállított Ricardo Costa, akinek Rami veheti át a helyét a védelemben. Szintén a Depor elleni meccsen megsérült a korábban a Real Madridnál is játszó Gago, akinek kérdéses a szereplése a Camp Nouban is, de Pellegrino keretébe mindenesetre bekerült. További hír a Turia-parti alakulat háza tájáról, hogy debütálhat az új igazolás, a francia Aly Cissokho. Az viszont biztos, hogy pályán lesz a roppant veszélyes támadósor, melyet Jonas, Guardado, Feghouli és Soldado képvisel.

A Barcelonából Puyol és Alves játéka kérdéses a leginkább, elõbbinek el van törve a járomcsontja, utóbbi a Real Madrid elleni szerdai meccs bemelegítése során sérült meg könnyebben. Habár a szombati napon Puyol az edzés egy részét, Alves pedig az egészet teljes értékû edzésmunkával abszolválta, jó esély van rá, hogy a Valencia ellen egyikük sem lehet ott a pályán. Ebben az esetben a jobbhátvéd posztot vagy Adriano, vagy Montoya veheti át, a védelem többi posztján pedig Mascherano, Piqué és Alba játszhatnak. Nem kizárt, hogy a szerdai ütközet után néhány játékos pihenõt kap a csapatban, így van esély például arra, hogy Song, Tello vagy Fábregas a csapatba kerül, a kérdés inkább az, hogy kik helyett. Elõbbi könnyen megkaphatja Busquets helyét az együttesben, Tello pedig Alexist válthatja adott esetben. Fábregas helyzete nehezebb, neki egyelõre nem találja a helyét Tito Vilanova a csapatban, miután nem igazán remekelt Pamplonában a középpályán.

Feltétlenül látványos, talán gólgazdag 90 percnek is nézhetünk elébe két támadó felfogású csapat meccsén. A Barcelonának aranyat érne a három pont, hiszen így tökéletes lenne a bajnoki rajtja, ami az elmúlt években sosem sikerült igazán.

FC Barcelona – Valencia CF:
Barcelona, Camp Nou
21:30
Vezeti:
Pérez Lasa

FCB: Valdés, Montoya (Adriano), Piqué, Mascherano, Alba – Busquets (Song), Xavi, Iniesta – Pedro, Tello és Messi.

Valencia: D. Alves – J. Pereira, Rami, V. Ruiz, Mathieu – T. Costa, Parejo (Gago) – Feghouli, Jonas, Guardado – Soldado.